Το Μαξίμου έχει νεύρα… με το ΚΙΝΑΛ

Το Μαξίμου έχει νεύρα… με το ΚΙΝΑΛ

Η επίθεση του Μαξίμου και της ΝΔ στο ΚΙΝΑΛ είναι ένα από τα βασικά πολιτικά αποτελέσματα της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η ΝΔ χάνει 3,5% προς το ΚΙΝΑΛ, ο Κυρ. Μητσοτάκης αντέδρασε οργισμένα. Και μόλις την Πέμπτη ανέκρουσε πρύμναν, άλλαξε τακτική και έκανε μια χειρονομία καλής θέλησης προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο…

Οι πρώτες εντυπώσεις δημιουργήθηκαν όταν ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας αρνήθηκε να δώσει αίθουσα στο Κοινοβούλιο για να συνεδριάσει η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και την «εξόρισε» στις 8 το πρωί της Κυριακής, ενώ όταν γινόταν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό είχε δώσει αίθουσα στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, όμως τότε ήταν ο μήνας του μέλιτος ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

Από τότε ο Ν. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές να συναντήσει τον πρωθυπουργό και άφησε να διαρρεύσει ότι δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Έτσι, στην Ολομέλεια ο Κυρ. Μητσοτάκης τούς έκανε παρατήρηση: «Δεν θα μπορείτε να μείνετε για πολύ στον εξώστη, με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας». Και μετά έκανε ένα ανοίκειο σχόλιο για την ηλικία του Κ. Σκανδαλίδη, λέγοντας: «Το να λέτε εσείς ότι “ερχόμαστε από το μέλλον” είναι και λίγο τραβηγμένο. Από το μέλλον δεν έρχεστε!».

Ακολούθησε η μεγάλη κόντρα Μητσοτάκη – Βενιζέλου, με τον δεύτερο να καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι διέλυσε το μέτωπο που τον έφερε στην εξουσία επειδή ο πρωθυπουργός είπε στον Αλ. Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη μόνο από τα πρόσωπα της ΝΔ που εμπλέκο­νται στο σκάνδαλο της Novartis. Η ΝΔ απάντησε παραπέμποντας τον Βενιζέλο στον Ν. Ανδρουλάκη για πολιτική κάλυψη – άρα επιβεβαίωσε την κριτική του Βενιζέλου ότι δεν υπάρχει ούτε το μέτωπο που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία.

Συμπέρασμα: Το Μαξίμου έχει νεύρα και με τον Βενιζέλο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ