Ευαγγελία Λιακούλη στο “Π”: Το ταγκό του βάλτου…

Ευαγγελία Λιακούλη στο “Π”: Το ταγκό του βάλτου…

Tης
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Δικηγόρου, Γραμματέως της ΚΟ,
Βουλευτού Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής


Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες θλιβερών εικόνων και χυδαίων συμπεριφορών εντός του Κοινοβουλίου, με το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστεί και πάλι στην όξυνση και στον διχασμό. Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια μας προσβάλλουν ευθέως τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς αλλά και το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος.

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι το γεγονός ότι τα όσα λυπηρά συνέβησαν δεν ήταν ούτε προϊόν συναισθηματικής παρόρμησης ούτε απόρροια της κακιάς στιγμής. Η πόλωση και το διχαστικό κλίμα ήταν απολύτως σχεδιασμένα και μεθοδευμένα από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Χόρεψαν οι δυο τους σφιχταγκαλιασμένοι το «τανγκό του βάλτου», σε άψογη εκτέλεση, χορευτές άριστοι, χωρίς να χάσουν βήμα, πάνω σε τέμπο γνωστό και με πλαστικότητα στις κινήσεις…

Βουτούσαν αυτάρεσκα στη λάσπη, τσαλαβουτούσαν πότε μαζί και πότε εναλλάξ, σηκώνονταν καμιά φορά για ανάσα και πάλι πίσω, τα ίδια ξανά…

Ακόμα μία φορά, αμφότεροι, απογοήτευσαν τον ελληνικό λαό.

Με ιαχές και παρατεταμένα χειροκροτήματα μέσα στη Βουλή, οι δύο στρατοί έστησαν το σόου τους, πρώτα στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και μετά με το επεισόδιο μεταξύ του γνωστού Πολάκη και του προέδρου της Βουλής, με όλα τα συνακόλουθα.

Από τη μία πλευρά, ο πρωθυπουργός και όλη η κυβέρνηση καμάρωνε για την επιτυχή και αποτελεσματική διαχείριση της κακοκαιρίας, αναφερόμενος ακόμη και στα Rafale (άσχετο!), και από την άλλη ο κ. Τσίπρας, βάζοντας στην προμετωπίδα του αγώνα του το «έπος Φουρθιώτη» (επίσης άσχετο!), επιχείρησε να… τον κατατροπώσει!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει, ερήμην μας, να συμμετάσχουν σ’ ένα επικίνδυνο και ανέντιμο παιχνίδι, με ολέθριες συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες.

Σε αυτό το παιχνίδι, βέβαια, είναι μόνοι τους.

Το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις, καταδικάζει κάθε προσπάθεια δημιουργίας πολεμικού κλίματος και αποπροσανατολισμού από τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Γιατί ενώ αυτοί χορεύουν στον βάλτο… οι πολίτες αιμορραγούν.

Η ελληνική κοινωνία, σε απόγνωση, ψάχνει στα τυφλά, μόνη και αβοήθητη, να βρει η ίδια τη διέξοδο στα ασήκωτα βάρη που φορτώνεται καθημερινά στις πλάτες της, αφού κανείς πια δεν την ακούει.

Οι εκατόμβες των νεκρών από την πανδημία συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, οι τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στην ενέργεια και στα καύσιμα αυξάνονται διαρκώς, τα φαινόμενα αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας καλά κρατούν, ο κρατικός μηχανισμός αποτυγχάνει επανειλημμένα «να προλάβει» τα καιρικά φαινόμενα.

Την ίδια στιγμή, τα δύο μεγάλα κόμματα, αντί να προσφέρουν ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις, επιλέγουν την τοξικότητα και τον πλήρη ευτελισμό του πολιτικού διαλόγου, το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Ο μεν πρωθυπουργός ξέρει ότι ο χρόνος της κυβέρνησής του μετράει αντίστροφα, γι’ αυτό και φόρεσε την πολεμική φορεσιά της πόλωσης και του διχασμού. Ο δε κ. Τσίπρας, βλέποντας την εκκωφαντική ήττα που έρχεται, οπλίζεται με τον «απαραίτητο» αντικομφορμισμό, αντιπολιτευόμενος μετ’ ευτελείας. Πάρα τα διαφορετικά τους κίνητρα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η υποβάθμιση του κύρους του Κοινοβουλίου, η υπονόμευση των θεσμών και η εγκατάλειψη της χώρας στην τύχη της.

Όμως δεν είναι μόνοι τους.

Υπάρχει η άλλη πλευρά, ο άλλος δρόμος, η εναλλακτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, που πλέον βάζει τίτλους τέλους στη διχόνοια, στον διχασμό, στην πόλωση και στη λάσπη.

Θέλουμε ένα Κοινοβούλιο διαφορετικό, ένα πολιτικό σύστημα διαφορετικό, μια χώρα διαφορετική.

Επιχειρούμε, με πολιτική φιλία και σύνθεση, να δημιουργήσουμε ξανά την Ελλάδα της αξιοπρέπειας.

Με συγκεκριμένες προτάσεις για το κάθε ζήτημα, με άνοιγμα της ομπρέλας της σοσιαλδημοκρατίας για τη δημιουργία του κοινωνικού κράτους, με πρόταγμα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, καταθέτουμε στην κοινωνία την εναλλακτική διαδρομή.

Ο ελληνικός λαός θα κρίνει, θα συγκρίνει, θα αξιολογήσει.

Σύντομα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ