Κτηματολόγιο: Έρχεται το «ιππικό»… – Νέοι επικεφαλής και όλα ψηφιακά

Κτηματολόγιο: Έρχεται το «ιππικό»… – Νέοι επικεφαλής και όλα ψηφιακά

Έρχεται το «ιππικό»…

Εντός των ημέρων ολοκληρώνεται η πρόσληψη 77 στελεχών στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, τα οποία μέχρι τον Μάρτιο θα αναλάβουν καθήκοντα, ενώ παράλληλα θα προσληφθούν δικηγόροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να επιλύονται άμεσα όποια προβλήματα παρουσιάζονται και να επιτευχθεί ο στόχος ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης της χώρας μέσα στο 2023.

Νέοι επικεφαλής και όλα ψηφιακά

Μέσα στον Φεβρουάριο σχεδιάζεται να προκηρυχθούν οι θέσεις διευθυντών για τα 28 Κτηματολογικά Γραφεία που έχουν μείνει χωρίς προϊσταμένους. Πέραν τούτων, μέχρι τις αρχές Μάρτιου όλα τα πιστοποιητικά του Κτηματολογίου θα εκδίδονται μόνο ψηφιακά, όποτε δεν θα υπάρχει λόγος προσέλευσης στα γραφεία και καθυστερήσεων που προκαλούνται από τη διαδικασία αυτή.

Άγια… «στρέμματα»

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα ilia.news ότι κάτοικος του Δήμου Ηλίδας (Ηλεία) πήγε να δηλώσει ιδιοκτησία (δύο χωράφια) τεσσάρων γενεών στο Εθνικό Κτηματολόγιο, όπου ενημερώθηκε… ότι δεν έχει τίποτα, καθώς τα συγκεκριμένα χωράφια τα έχει δηλώσει ως δικά της η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, η οποία διεκδικεί και άλλα… 20.000 στρέμματα.

«Έφυγε» ο καθηγητής Γιώργος Βέης

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Τοπογραφίας Γιώργος Βέης, ο οποίος διετέλεσε (πάνω από μία δεκαετία) πρόεδρος του ΑΣΕΠ, του Αστεροσκοπείου και του Κτηματολογίου και συνετέλεσε ουσιαστικά στην εξέλιξη της Σχολής Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ, όπου εξελέγη καθηγητής στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ