Θα υποκύψουν οι Ευρωπαίοι στους παλικαρισμούς του Ράμα;

Θα υποκύψουν οι Ευρωπαίοι στους παλικαρισμούς του Ράμα;

Επιμένουν πολλοί Ευρωπαίοι ότι η Αλβανία αδικείται, επειδή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ε­νταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, καθώς πηγαίνει πακέτο με τη Βόρεια Μακεδονία, την οποία συνεχίζει να μπλοκάρει η Βουλγαρία. Δεν έχουμε α­κούσει αν η Αθήνα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτουν κάποιους συγκεκριμένους όρους για την Αλβανία, προκειμένου να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Πάντως πρόοδος στα θέματα που αποτελούν προβλήματα στις διμερείς σχέσεις δεν έχει υπάρξει, ενώ αντιθέτως βλέπουμε μια σοβαρή επιδείνωση των θεμάτων λειτουργίας της δημοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας. Βαθιά διαφθορά, επίλυση των εσωκομματικών διαφορών με επιθέσεις εναντίον γραφείων και προσώπων, συνέχιση παραβίασης μειονοτικών δικαιωμάτων…

Μπορεί η Αθήνα να κλείνει τα μάτια σε όλα αυτά και να παριστάνει ότι δεν άκουσε. Ας ελπίσουμε ότι άλλοι Ευρωπαίοι, που είναι ευαίσθητοι και δεν υποκύπτουν τόσο εύκολα στους παλικαρισμούς του Έντι Ράμα, θα κάνουν το καθήκον τους, ώστε να μη βρεθεί σε λίγα χρόνια η ΕΕ να έχει μέλος μια χώρα όπως η σημερινή Αλβανία.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ