Προστάτης η Λιβύη των μουσουλμάνων στην Ελλάδα;

Προστάτης η Λιβύη των μουσουλμάνων στην Ελλάδα;

Ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο και ο σκοπός της συνάντησης που είχε ο έλληνας πρεσβευτής στην Τρίπολη της Λιβύης με αξιωματούχους του Υ­ΠΕΞ της χώρας και αρμοδίους για θρησκευτικές υποθέσεις; Λιβυκά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο κ. Σταματέκος ενημέρωσε και για την κατάσταση των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, κάτι που έσπευσε να επιβεβαιώσει κατόπιν και το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Το ερώτημά μας είναι αν εκλήθη στο λιβυκό ΥΠΕΞ ο κ. Σταματέκος προκειμένου να δώσει τέτοιες πληροφορίες και εξηγήσεις και τελικά με ποια αρμοδιότητα η Λιβύη δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για την κατάσταση των μουσουλμάνων στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε για ποιους λόγους επέλεξε το υπουργείο Εξωτερικών να ανταποκριθεί σε μια τέτοια κίνηση των Λίβυων, καθώς αν ενδιαφέρονταν για την κατάσταση των λίβυων πολιτών που ζουν στην Ελλάδα, η εδώ λιβυκή πρεσβεία θα μπορούσε να ενημερωθεί αρμοδίως αλλά και στην ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη θα μπορούσαν να είχαν τεθεί συγκεκριμένα αιτήματα.

Και αυτό διότι μάλλον είναι κάτι που υπερβαίνει τα εσκαμμένα και τα διπλωματικά ειωθότα να ζητούνται, γενικώς και αορίστως, πληροφορίες από τη Λιβύη για την κατάσταση των μουσουλμάνων στην Ελλάδα…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ