Ολλανδία: Διαμαρτυρία με πολλή φαντασία

Ολλανδία: Διαμαρτυρία με πολλή φαντασία

Μουσεία και θέατρα στην Ολλανδία μετατρέπονται προσωρινά σε κομμωτήρια και γυμναστήρια, για να διαμαρτυρηθούν για τα άδικα, όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρα για τον κορονοϊό.

Η διαμαρτυρία της προηγούμενης εβδομάδας ήρθε ύστερα από την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να χαλαρώσει τους ι­σχύοντες περιορισμούς για τον έ­λεγχο της πανδημίας σε ορισμένες επιχειρήσεις. Από την απόφαση, ωστόσο, εξαιρέθηκαν τα μουσεία και τα θέατρα, τα οποία πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Κάπως έτσι, πολλά θέατρα, αίθουσες συναυλιών και μουσεία στην Ολλανδία αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με έναν ευφάνταστο τρόπο, αλλάζοντας δραστηριότητα. Το Μουσείο Βαν Γκονγκ στο Άμστερνταμ, για παράδειγμα, άνοιξε για να υποδεχθεί όσους χρειάζονται κούρεμα και περιποίηση νυχιών και το Μουσείο Φρανς Χαλς στο Χάαρλεμ χρησιμοποιήθηκε για μαθήματα γυμναστικής.

Η Ολλανδία βρίσκεται σε αυστηρό καθεστώς περιορισμών και, όπως ανακοινώθηκε, προχωράει τα σχέδιά της για να χαλαρώσει το lockdown. Αυτήν την απόφαση επέτρεψε η μείωση των νοσηλειών στις ΜΕΘ και των θανάτων από Covid-19. Μάλιστα η ανακοίνωση για χαλάρωση ήρθε παρόλο που οι καθημερινές μολύνσεις ανέβηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: newsbeast.gr


Σχολιάστε εδώ