Πέτρος Ξανθόπουλος στο “Π”: Από νωρίς δεν έδειχνε καλά ο Ολυμπιακός

Πέτρος Ξανθόπουλος στο “Π”: Από νωρίς δεν έδειχνε καλά ο Ολυμπιακός

Του
ΠΕΤΡΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
Παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού


Οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ και όλες τις μεγάλες ομάδες ήταν πάντα ντέρμπι, από τότε που έπαιζα εγώ και ακόμα πιο παλιά. Όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα, ωστόσο πιστεύω πως αν ο Ολυμπιακός πιάσει καλή απόδοση δεν θα χάσει. Βεβαίως και η άδεια Τούμπα τον ευνοεί, αφού ο κόσμος δίνει τεράστια δύναμη στους γηπεδούχους.

Γενικότερα, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε στα καλά του από νωρίς φέτος. Κάτι η μικρή προετοιμασία, κάτι οι μεταγραφές, που ειδικά στο επιθετικό κομμάτι δεν βοήθησαν, κάτι η πανδημία, ο συνδυασμός όλων αυτών τον επηρέασε σημαντικά. Φυσικά, επειδή πρόκειται για μεγάλο κλαμπ, διατηρεί αναλλοίωτα τα ανακλαστικά και τη δυναμική να αντιδράσει και νομίζω ότι δεν θα αργήσει να το πράξει.

Η βαθμολογία λέει την αλήθεια, έστω κι αν η ομάδα του Μαρτίνς δεν επαναλαμβάνει αλλοτινές, σπουδαίες εμφανίσεις. Υπάρχει αισθητή διαφορά με τους υπόλοιπους, παρά το γεγονός ότι δίνει αφορμές να την αμφισβητήσουν. Ωστόσο, επειδή στο τέλος κρίνονται τα πάντα, θεωρώ πως και αυτό το πρωτάθλημα θα είναι του Ολυμπιακού, ενώ παρά την ήττα στο πρώτο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, θα έχει την ευκαιρία στη ρεβάνς να αντιδράσει και να συνεχίσει στον θεσμό μέχρι τέλους.

Η πείρα με έχει διδάξει πως αργά ή γρήγορα οι μεγάλες ομάδες βρίσκουν τον δρόμο τους. Έτσι και ο Ολυμπιακός, αν και, όπως είπα, δεν ξεκίνησε δυνατά, θα επιχειρήσει το εντυπωσιακό φινάλε με το νταμπλ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνεχίζει στην Ευρώπη, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Αταλάντα τον επόμενο μήνα. Έναν αντίπαλο σαφώς δύσκολο, όμως στο ποδόσφαιρο εννοείται πως τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Όσο για το σημερινό ντέρμπι, θα πω και πάλι πως ναι μεν ο ΠΑΟΚ προέρχεται από σερί θετικών αποτελεσμάτων και θα τα δώσει όλα για τη νίκη, αλλά στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να δείξει χαρακτήρα και να φύγει από την Τούμπα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: aek365.org


Σχολιάστε εδώ