Έρχεται μέτωπο για τις δομές σε Χίο – Μυτιλήνη

Έρχεται μέτωπο για τις δομές σε Χίο – Μυτιλήνη

Η δημιουργία νέας δομής στη Χίο και στη Μυτιλήνη φαίνεται πως δεν εξελίσσεται σε απλή υπόθεση για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παρά την επιθυμία του υπουργού κ. Μηταράκη, ο οποίος επιμένει για τη δημιουργία μεγάλης δομής εγκατάστασης μεταναστών, που δεν συνάδει με την τεράστια μείωση του μεταναστευτικού πληθυσμού, ο κόσμος φαίνεται να έχει αντίθετη γνώμη.

Τα Θεοφάνια έγινε προσπάθεια αποβίβασης των μηχανημάτων που θα ξεκινούσαν τη δημιουργία των νέων δομών στη Χίο και στη Μυτιλήνη, ωστόσο αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τη μεγάλη συρροή του κόσμου να εμποδίζει την πρόσδεση του πλοίου.

Σταθερός στη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου και εφαρμόζοντας ρητά την απόφαση, ο περιφερειάρχης βρέθηκε στη Χίο, δίπλα στους πολίτες, και τόνισε ότι πλέον τα αριθμητικά δεδομένα του πληθυσμού δεν δικαιολογούν τη δημιουργία νέας μόνιμης υπερδομής, αφού οι 300 εναπομείναντες μετανάστες στη Χίο και οι 2.000 στη Μυτιλήνη μπορούν να αναχωρήσουν από τα νησιά πολύ εύκολα.

Σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει τη στάση του περιφερειάρχη, το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη δήλωσε: «Η Περιφέρεια τώρα υπερκεράζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε δομή για καταγραφή, να φύγουν όλοι… Η επόμενη κίνηση θα είναι θα ζητήσει να μετακινηθούν τα νησιά μακριά από τα σύνορα. Τι όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν με ανακοινώσεις λύναμε προβλήματα».

Η απάντηση Μουτζούρη δεν άργησε να έρθει. «Οι νήσοι ΔΕΝ μετακομίζουν, όμως οι μετανάστες σ’ αυτές μπορούν να μετακομίσουν», ανέφερε ο περιφερειάρχης και η μάχη συνεχίζεται.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: politischios.gr


Σχολιάστε εδώ