Όλοι οι μεγάλοι παίκτες… στο διαγωνισμό των αρχείων των υποθηκοφυλακείων

Όλοι οι μεγάλοι παίκτες… στο διαγωνισμό των αρχείων των υποθηκοφυλακείων

Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε ο διαγωνισμός-μαμούθ για την ψηφιοποίηση των αρχείων των 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 310 εκατ. ευρώ. Στην κούρσα για τα επιμέρους τμήματα του έργου μπήκαν και οι τρεις μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι, εταιρείες πληροφορικής αλλά και όμιλοι που μέχρι τώρα δεν είχαν παρουσία σε ψηφιακά έργα.

Μαζί με νέους και μικρότερους…

Στον διαγωνισμό ψηφιοποίησηςτων υποθηκοφυλακείων προσφορές υπέβαλλαν o OTE, η Wind μαζί με την αμερικανική εταιρεία Iron Mountain, η Vodafone με τις Cosmos Business Systems, Geoanalysis και Q&R, ο Όμιλος Μυτιληναίος με τις εταιρείες Globitel και Master AE, η Unisystems με την ONEX και η Intrasoft International με την Profile.

Μέρος της… Ανάκαμψης

Ο διαγωνισμός αφοράμiα συμφωνία-πλαίσιο, διάρκειας τριών ετών, καθώς το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο υποδιαιρείται σε πέντε τμήματα, στα οποία ομαδοποιούνται τα υποθηκοφυλακεία των 13 περιφερειών της χώρας, ενώ στο πρώτο τμήμα περιλαμβάνεται και η δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος καθώς και οι απαραίτητες ψηφιακές εφαρμογές.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ