Έξοδος από το τούνελ – Τι μελετούν υφυπουργείο Αθλητισμού και ΠΑΕ  για μαζικότερη επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Έξοδος από το τούνελ – Τι μελετούν υφυπουργείο Αθλητισμού και ΠΑΕ για μαζικότερη επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Παράταση μέχρι τις 30 Ιανουαρίου έχουν λάβει τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Την ερχόμενη εβδομάδα, την Τρίτη ή –το πιθανότερο– την Τετάρτη, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει για το αν θα δεχτεί νέα πρόταση που θα προβλέπει μαζικότερη επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, η οποία αν περάσει θα τεθεί σε εφαρμογή από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και έπειτα.

Από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού τέθηκε ξανά προς τις ομάδες ως πιο ενδεδειγμένο μέτρο για τη σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα το να επιτραπεί η είσοδος στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας. Και με βάση τον αριθμό τους, το ποσοστό πληρότητας σε ένα παιχνίδι στην καλύτερη περίπτωση θα φτάνει το 40%. Είναι μια λύση αυτή στην οποία συ­γκλίνουν όλοι.

Και αυτό διότι και οι κάτοχοι είναι σίγουρα εμβολιασμένοι, πράγ­μα που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παρουσία φιλάθλων σε αθλητικούς χώρους και επειδή οι ομάδες έχουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση που χρειαστεί να διενεργηθεί οποιοσδήποτε έλεγχος.


Την ίδια στιγμή, όπως είχαμε γράψει, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προσανατολίζεται σε ένα πιο αυστηρό πλαίσιο προφύλαξης, που σκοπό του θα έχει να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ο κόσμος επιστρέφει στην εξέδρα, τηρώντας ακόμη πιο αυστηρούς κανόνες κατά της πανδημίας.

Οι δε διαφοροποιήσεις στο υγειονομικό πρωτόκολλο θα αποτελέσουν μπούσουλα και για τις μικρότερες κατηγορίες. Οι προτάσεις αυτές θα αφορούν το σύνολο του επαγγελματικού αθλητισμού, σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού από την πλευρά του, σε συνεργασία με τις ομάδες, πιέζει για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκλιμάκωση των μέτρων, όμως γίνεται αντιληπτό πως τα πάντα έχουν να κάνουν με τους δείκτες του κορονοϊού και τις τυχόν μεταλλάξεις του.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ