Δίχτυα στους δημοσίους υπαλλήλους ρίχνει η κυβέρνηση

Δίχτυα στους δημοσίους υπαλλήλους ρίχνει η κυβέρνηση

• Δίχτυα στους δημοσίους υπαλλήλους ρίχνει η κυβέρνηση

Στο εκλογικό μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου έχουν μπει οι δημόσιοι υπάλληλοι εν όψει εκλογών. Το περιβάλλον στο συγκεκριμένο target group ψηφοφόρων είναι σχεδόν δυστοπικό για τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που επιβεβαιώνεται σταθερά σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ωστόσο, λόγω του ότι για τον Κυρ. Μητσοτάκη οι επόμενες εκλογές είναι καθοριστικής σημασίας, ίσως και πολιτικής επιβίωσης, στο πρωθυπουργικό επιτελείο επεξεργάζονται ένα διευρυμένο σχέδιο προκειμένου να αλλάξουν το αφιλόξενο για την κυβερνητική παράταξη πεδίο των δημοσίων υπαλλήλων. Άλλωστε, όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, στις ερχόμενες εκλογές «κάθε ψήφος θα έχει σημασία» και η προσπάθεια «θα γίνει σε όλα τα μέτωπα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, τους προσεχείς μήνες και μέχρι να φτάσει η ώρα να στηθούν οι κάλπες, η κυβέρνηση θα εξαπολύσει μια «επίθεση φιλίας» προς την πλευρά των 600.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά την αναγγελία για νέα, δεύτερη κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανακοινώσει το ξεπάγωμα των αποδοχών στο Δημόσιο. Κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των αποδοχών τους μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας. Στα σχέδια των αρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών, Εσωτερικών) περιλαμβάνονται ορισμένα ακόμη μέτρα, όπως η καθιέρωση κινήτρων (μπόνους) για την αύξηση της παραγωγικότητας.

Κάτι που θα φέρει επιπλέον αποδοχές για μια σειρά δημοσίους υπαλλήλους. Ακόμη, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, από τις αρχές του 2023 η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζομένους στο Δημόσιο.

Υπάρχουν δε σκέψεις η απόφαση αυτή να επισπευσθεί και να υλοποιηθεί εντός του 2022, με πιο πιθανή περίοδο αυτήν του φθινοπώρου. Όπως και να ‘χει πάντως, όλα τα ευνοϊκά για τους δημοσίους υπαλλήλους μέτρα θα έχουν τεθεί σε εφαρμογή πριν από την άνοιξη του 2023, οπότε και θα ανοίξει ο κύκλος των εκλογών.


Σχολιάστε εδώ