«Κλάταρε» το «Τζάνειο» λόγω κορονοϊού

«Κλάταρε» το «Τζάνειο» λόγω κορονοϊού

Στα όριά του έχει φτάσει το «Τζάνειο» με τον κορονοϊό. Η κατάσταση τείνει να γίνει απελπιστική και ήδη οι διευθυντές των κλινικών έχουν αρχίσει να κλείνουν ολόκληρες πτέρυγες για να τις μετατρέψουν σε κλινικές Covid.

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται περιέγραψε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Βλαχάκος, που είναι ο αρχαιότερος από τους υπηρετούντες στο νοσοκομείο γιατρούς και διευθύνει δύο κλινικές και τόνισε ότι και οι 130 κλίνες Covid που διαθέτει το νοσοκομείο είναι πλήρεις και ήδη ετοιμάζονται κρεβάτια από άλλες κλινικές για να υποδεχθούν τους νοσούντες με Covid-19, καθώς πλέον σε κάθε εφημερία το νοσοκομείο θυμίζει… πεδίο μάχης από τους διακομιζόμενους ασθενείς.


Επισήμανε μάλιστα ότι οι ασθενείς που πάσχουν από άλλες παθήσεις θα υποχρεωθούν να καθυστερήσουν τη θεραπεία τους μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα. Ήδη έχει γεμίσει και μία από τις τρεις ιδιωτικές κλινικές του Πειραιά που επιστρατεύθηκαν και όπως δείχνουν τα πράγματα σύντομα θα γεμίσουν και οι άλλες, ενώ είπε ότι θα περάσουν 15 – 20 μέρες –όσο κι αν έχει βελτιωθεί γενικότερα η κατάσταση– για να… αναπνεύσει το Τζάνειο.

Το πρόβλημα σε όλα τα νοσοκομεία –και όχι μόνο του Πειραιά– οξύνεται και εξαιτίας της απουσίας πολλών γιατρών και νοσηλευτών που προσβάλλονται από τη μετάλλαξη Όμικρον και αναγκαστικά εγκαταλείπουν για κάποιο χρονικό διάστημα τα πόστα τους.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ