To ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar πήρε άδεια κυκλοφορίας (video)

To ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar πήρε άδεια κυκλοφορίας (video)

Η αρμόδια υπηρεσία μεταφορών της Σλοβακίας ενέκρινε τη κυκλοφορία στους δρόμους αλλά και τους αιθέρες ενός υβριδικού οχήματος που ανήκει στη κατηγορία των αποκαλούμενων ιπτάμενων αυτοκινήτων μετά την επιτυχή ολοκλήρωση 70 ωρών αυστηρών δοκιμών πτήσης συμβατών με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), με περισσότερες από 200 απογειώσεις και προσγειώσεις.

Το AirCar είναι ένα όχημα που μπορεί να κινείται στους δρόμους ως συμβατικό αυτοκίνητο αλλά διαθέτει και φτερά μετατρεπόμενο έτσι σε αεροσκάφος, μπορεί να κινείται στον δρόμο με ταχύτητες 160 χλμ./ώρα και όταν το αποφασίσει ο οδηγός του μέσα σε χρονικό διάστημα 135 δευτερολέπτων θα μπορεί να μετατραπεί σε αεροσκάφος με δυνατότητα να πετάει σε ύψος 2,5 χιλιάδων μέτρων.

Χρειάστηκε μια ομάδα 8 ειδικών υψηλής εξειδίκευσης και πάνω από 100.000 ανθρωποώρες για να μετατρέψουν τα σχέδια σχεδίασης σε μαθηματικά μοντέλα με υπολογισμούς ανάλυσης CFD, δοκιμές αεροδυναμικής σήραγγας, πρωτότυπο σχεδίασης 1:1 που τροφοδοτείται από ηλεκτρικό κινητήρα 15 KW σε πρωτότυπο 1000 κιλών 2 θέσεων διπλής λειτουργίας. Κινητήρας BMW 1,6 λίτρων που πέτυχε το κρίσιμο ορόσημο πιστοποίησης.

To όχημα ενσωματώνει ανάμεσα στα άλλα 12 νέες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η κατασκευάστρια εταιρεία Klein Vision και έχει καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις για απόκτηση δικαιώματος ευρεσιτεχνίας για αυτές.

Πηγή βίντεο: KLEINVISION

«Σχεδιάζουμε στο κοντινό μέλλον πτήσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Klein Vision.

Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν διαφόρων ειδών μοντέλα ιπτάμενων αυτοκινήτων ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών και θα αναζητήσουν σύντομα άδεια κυκλοφορίας.

«Η Αρχή Μεταφορών παρακολούθησε προσεκτικά όλα τα στάδια της ανάπτυξης της μοναδικής AirCar από την έναρξή της το 2017. Η ασφάλεια των μεταφορών είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Το AirCar συνδυάζει κορυφαίες καινοτομίες με μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τα πρότυπα της EASA. Καθορίζει μια νέα κατηγορία σπορ αυτοκινήτου και αξιόπιστου αεροσκάφους. Η πιστοποίησή του ήταν ένα δύσκολο και συναρπαστικό έργο», δήλωσε ο René Molnár, διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (Αρχή Μεταφορών της Σλοβακίας).

Η Klein Vision έχει ήδη ολοκληρώσει τις δοκιμές ενός νέου ισχυρού, ελαφρού και αποτελεσματικού κινητήρα αεροσκαφών ADEPT Airmotive και έχει ολοκληρώσει σχέδια και τεχνικούς υπολογισμούς για το επερχόμενο μονοκόκ μοντέλο με έλικα μεταβλητού βήματος που αναμένεται να φτάσει ταχύτητες άνω των 300 χλμ./ώρα και αυτονομία 1.000 χλμ. «Η ADEPT Airmotive είναι περήφανη που επιλέχθηκαν οι οικολογικά συμβατοί κινητήρες μας για να τροφοδοτήσουν αυτό το συναρπαστικό και καινοτόμο έργο», δήλωσε ο Richard Schulz – Ιδρυτής, ADEPT Airmotive. «Το AirCar της Klein Vision είναι ένα μηχανολογικό θαύμα και προσβλέπουμε στη μακροπρόθεσμη συνεργασία μας!», πρόσθεσε ο Raymond Bakker, ο Τεχνικός Διευθυντής της ADEPT. Το νέο μοντέλο παραγωγής αναμένεται να πιστοποιηθεί σε 12 μήνες.

 


Σχολιάστε εδώ