Μήνυμα του ΚΙΝΑΛ με πολλούς αποδέκτες

Μήνυμα του ΚΙΝΑΛ με πολλούς αποδέκτες

• Δεν θα γίνουμε «ουρά» ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ

Το Κίνημα Αλλαγής θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία. Δεν πρόκειται να γίνουμε «ουρά» ούτε της Νέας Δημοκρατίας αλλά ούτε και του ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα αυτό εκπέμπεται από τη Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή το προσκλητήριο του Αλ. Τσίπρα για εκ των προτέρων συμφωνία για μετεκλογική συμπόρευση αλλά και τις παλαιότερες κινήσεις καλής θέλησης από την πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη.

Η δυναμική που καταγράφει το Κίνημα τις τελευταίες εβδομάδες δίνει το δικαίωμα (και τη δυνατότητα) στον Ν. Ανδρουλάκη να ακολουθήσει μια πιο επιθετική πολιτική απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα και να ενισχύσει τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό. Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν καλά ότι βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου αποτελεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές.

Θεωρούν μάλιστα ότι οι προοπτικές διαγράφονται αρκούντως ευοίωνες, καθώς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν επαναπατρισμό παραδοσιακών ψηφοφόρων που είχαν μετακινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ την ίδια στιγμή τον δρόμο της επιστροφής στο Κίνημα φαίνεται να έχουν πάρει και στελέχη από την πτέρυγα των «εκσυγχρονιστών», που το 2019 είχαν ταχθεί στο πλευρό του Κυρ. Μητσοτάκη.

Επισήμως, η Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε να πάρει θέση όσον αφορά τα λεγόμενα του Αλ. Τσίπρα και την πρόσκλησή του για κοινή πορεία και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, αποτέλεσε όμως αντικείμενο συζήτησης στο υψηλότατο επίπεδο.

Εξετάστηκαν μάλιστα τρόποι προκειμένου να αποδυναμωθεί η επιχειρηματολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Το βέβαιο είναι ότι ο Ν. Ανδρουλάκης θα επιμείνει στην αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, με στόχο στις ερχόμενες εκλογές να επιτύχει ένα ποσοστό που θα τον καταστήσει ρυθμιστή και όχι ακόλουθο των πολιτικών εξελίξεων.

Συνομιλητές του σημείωναν ότι, αν και είναι πολύ νωρίς, σε μια τέτοια περίπτωση, και αν τεθεί θέμα προοδευτικής κυβέρνησης, δεν πρόκειται να συμφωνήσει επικεφαλής πρωθυπουργός να είναι ο Αλ. Τσίπρας, αλλά θα προτείνει πρόσωπο κοινής αποδοχής.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ