Γιώργος Κατσαρός: Δεν έχω νιώσει ποτέ φτασμένος

Γιώργος Κατσαρός: Δεν έχω νιώσει ποτέ φτασμένος

• Η μουσική δεν γίνεται συνήθεια…

«Πάντα υπάρχει μια αγωνία σε αυτό που πας να κάνεις. Η μουσική και η μελέτη δεν γίνονται συνήθεια, ούτε τελειώνουν. Ακόμα και τώρα δεν γίνεται να περάσει μια μέρα χωρίς να ανοίξω το σαξόφωνο, να παίξω, να κρατήσω τη φόρμα μου. Όπως και ο αθλητισμός, καθημερινά προσπαθείς.

Με αυτήν την έννοια είπα ότι το κοινό πρέπει να με βαθμολογήσει. Δεν έχω νιώσει ποτέ φτασμένος αλλά είμαι ευχαριστημένος από την καριέρα και την πορεία μου. Δεν σας κρύβω όμως ότι θα ήθελα να κάνω και κάτι ακόμα.

Το πιο χαρακτηριστικό που θυμάμαι, διότι μου στοίχισε τότε, ήταν το ‘‘Δεν υπάρχει ευτυχία’’ που το ερμήνευσε η Λίτσα Διαμάντη. Το είχα γράψει για τη Μαρινέλλα αλλά δεν της άρεσε. Ήταν η Λίτσα στο στούντιο, μου ζήτησε να το πει και το πήρε, με δεύτερη φωνή τον Γιάννη Πάριο στις αρχές του. Άλλο ένα, από τα πολύ αγαπημένα μου, είναι το ‘‘Δεν ξεχνιέσαι’’, που το έγραψα για την αξέχαστη Χριστιάνα αλλά δεν της άρεσε. Στην πρόβα ήταν ο Γιάννης Πάριος και το είπε αυτός τελικά και το έκανε επιτυχία.

Έχει αλλάξει το σύστημα. Σήμερα δεν υπάρχουν εταιρείες. Τότε υπήρχε συναγωνισμός μεγάλος. Μπορούσε να διαλέξει ο τραγουδιστής. Όταν η μία εταιρεία έβγαζε νέο τραγουδιστή, η άλλη αμέσως προσπαθούσε να βγάλει άλλον αντίστοιχο. Τώρα δεν υπάρχει αυτό».

Υπογραφή: Γιώργος Κατσαρός, συνθέτης, μαέστρος και σολίστας

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ