Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την διαχείριση των προβλημάτων από την κακοκαιρία

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την διαχείριση των προβλημάτων από την κακοκαιρία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και το πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με γραπτή του δήλωση κάνοντας λόγο για «κατώτερους των περιστάσεων»  και σημειώνοντας ότι «μια γνωστή εδώ και πολλές ημέρες κακοκαιρία βρήκε για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος ανοργάνωτο, απροετοίμαστο, ασυντόνιστο».

Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας «έκλεισαν στο πρώτο χιόνι και δεν άνοιξαν ποτέ» και ότι η Αττική Οδός «μετατράπηκε σε παγίδα εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων, γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν και έκλεισαν τον δρόμο». Επίσης, τονίζει πως «διακόσιοι επιβάτες τρένου, μεταξύ των οποίων και τραυματίες από σύγκρουση, έμειναν για ώρες αβοήθητοι στο κρύο» και «χιλιάδες νοικοκυριά ξημερώθηκαν χωρίς ρεύμα και θέρμανση».

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι απουσιάζει παρότι είναι «ο βασικός υπεύθυνος του χάους» και τους υπουργούς ότι ρίχνουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού.

Στην κατάληξη της δήλωσης του ο κ. Τσίπρας αναφέρει, «δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Δεν μας αξίζει αυτή η γενικευμένη ανασφάλεια που γεννά η παραμονή τους στην εξουσία». «Όσο γρηγορότερα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη δική του γραπτή δήλωση  τονίζει  ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία που να μπορεί να ξεπλύνει την κυβέρνηση και το περίφημο «επιτελικό κράτος» από τις τεράστιες ευθύνες τους, που άφησαν στο έλεος μιας αναμενόμενης χιονόπτωσης τους κατοίκους ολόκληρων  περιοχών, ιδιαίτερα της Αττικής.

Αυτός ο εφιάλτης είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητική ολιγωρία κι αδιαφορία, τονίζει σε άλλο σημείο ο κ. Κουτσούμπας . Είναι η ίδια η εγκληματική πολιτική που συντηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες γιατί τις θεωρεί «ανεπίτρεπτο κόστος». Στη δήλωση του καταλήγει με τη φράση:

Εδώ και τώρα με αίσθημα αλληλεγγύης να μη μείνει κανείς μόνος, κανείς απροστάτευτος!


Σχολιάστε εδώ