Δήλωση Ιδιοκτησίας: 29 (στους 30) ιδιοκτήτες στα Χανιά είναι… αρνητές

Δήλωση Ιδιοκτησίας: 29 (στους 30) ιδιοκτήτες στα Χανιά είναι… αρνητές

Παρατάθηκε μέχρι τις 7 Μαρτίου 2022 (για τους κάτοικους εσωτερικού) η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήμους Χανίων, Αποκορώνου, Σφακίων, Καντάνου – Σελίνου, Πλατανιά και Κισσάμου της ΠΕ Χανίων, καθώς η συμμετοχή των ιδιοκτητών είναι ιδιαίτερα απογοητευτική.

Διαβάσαμε στην τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr, η οποία συνομίλησε με έναν εκ των διαχειριστών του έργου, τον Γιάννη Αντωνίου, ότι «μόλις το 2,8% στο σύνολο των προεκτιμώμενων δικαιωμάτων σε ακίνητα και αγροτεμάχια δηλώθηκε στα Χανιά μέχρι και την τελευταία μέρα της προθεσμίας». «Είναι τραγικά τα πράγματα», αναφέρει ο κ. Αντωνίου και προσθέτει: «Η προσέλευση είναι ελάχιστη και στον χρόνο που απομένει μέχρι τη λήξη του προγράμματος απορώ πώς θα συλλεχθούν αυτά τα δικαιώματα».

Τα δικαιώματα σε ακίνητα – αγροτεμάχια, σύμφωνα με εκτιμήσεις, φτάνουν τα 570.000, ενώ η παράταση των 45 ημερών που δόθηκε εκτιμάται ότι θα είναι και η τελευταία, καθώς οι προθεσμίες για την ολοκλήρωση του έργου είναι ιδιαίτερα πιεστικές και η χώρα μας μέχρι το 2025 πρέπει να έχει αποκτήσει Κτηματολόγιο.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό σε κάθε πολίτη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων είναι ότι πρόκειται για μια απλή διαδικασία και απαραίτητη για όλους τους πολίτες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ