Συνέντευξη με την ηθοποιό Κρίστελ Καπερώνη

Συνέντευξη με την ηθοποιό Κρίστελ Καπερώνη

Το έργο «Νιζίνσκι, η προφητεία της φωτιάς»  του Χριστόφορου Χριστοφή, στο θέατρο “Tempus Verum – Εν Αθήναις» είναι – σύμφωνα με τις κριτικές – μια παράσταση που εξιτάρει το κοινό καθώς ξεφεύγει από τα όποια θεατρικά στερεότυπα.

Το έργο διερευνά το ανθρώπινο σώμα, που είναι για τον Νιζίνσκι, τον πιο διάσημο χορευτή του Δυτικού κόσμου, ταυτόχρονα το θέμα και το μέσον. Τη σύζηγο του Νιζίνσκι, Ρομόλα, υποδύεται η ηθοποιός Κρίστελ Καπερώνη και μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Πως η ζωή ενός διάσημου χορευτή, γίνεται θεατρική παράσταση κυρία Κρίστελ Καπερώνη;
Κ.Καπερώνη: Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Το έργο από μόνο του ήταν λες και δεν μας άφηνε να το οδηγήσουμε σε μια κανονική μορφή παράστασης. Για εμάς η παράσταση είναι «το μυαλό του Νιζίνσκι».

Ποιος ο δικός σας ρόλος;
Κ.Καπερώνη: Ο ρόλος μου είναι η Ρομόλα. Η σύζυγος του Νιζίνσκι.

Ποια τα ζητήματα που θέτει το έργο και ποια τα μηνύματά του;
Κ.Καπερώνη: Παρακολουθούμε την ζωή του Νιζίνσκι κατά την είσοδο του στην σχιζοφρένεια. Το έργο μας μεταφέρει στο μυαλό του χορευτή. Πως εκείνος αντιλαμβάνεται τα πράγματα και όχι πως εμείς βλέπουμε έναν άνθρωπο που πάσχει από ψυχική ασθένεια.

Πως βιώνετε ως καλλιτέχνης την παρούσα υγειονομική αλλά και γενικότερη κρίση;
Κ.Καπερώνη: Όπως όλοι. Δύσκολα. Τα θέατρα ήταν τα πρώτα που έκλεισαν και τα τελευταία που άνοιξαν. Έχει πληγεί βαθιά ο κλάδος μας.

Έχετε βιώσει κάποιας μορφής βία στην έως τώρα καλλιτεχνική σας πορεία;
Κ.Καπερώνη: Όχι. Είχα την ευτυχία στις δουλειές που έχω βρεθεί να υπάρχει σεβασμός.

Και ποια θεωρείτε ότι είναι η καλλιτεχνική σας ταυτότητα;
Κ.Καπερώνη: Αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν μου αρέσει να με τοποθετώ. Θέλω να εργάζομαι για την τέχνη μου. Με ειλικρίνεια απέναντι στα πράγματα. Οι ταυτότητες δεν με αφορούν.

Λίγα λόγια για την ηθοποιό

Η Κριστέλ Καπερώνη γεννήθηκε στις 16/03/1990 και εκτός από την ομορφιά της μητέρας της, Γιούλη Ηλιοπούλου, κληρονόμησε και την αγάπη της για την υποκριτική.
Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών “Γιώργος Θεοδοσιάδης” με Πτυχίο απο το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει στην θεατρική παράσταση «Νιζίνσκι, Η προφητεία της φωτιάς» με τον ρόλο της σύζυγου του Νιζίνσκι, Ρομόλα, ενώ συμμετείχε σε μία σειρα θεατρικών παραστάσεων όπως στο έργο «Η αρρώστια της νιότης» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου στο «Τα τέσσερα κοριτσάκια» και «Lolita Reversed» σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρασαββίδης στο «Μαύρη Ζάχαρη»(Κάντυ) σε σκηνοθεσία Γιάννη Ράμου, στο «Romeo&Juliet forever» σε σκηνοθεσία Κωστή Τσώνου αλλά και στην τηλεοπτική σειρά “10η ΕΝΤΟΛΗ”

Φωτογραφίες: Elpida Rota Tikof
paron.gr


Σχολιάστε εδώ