Μάκης Κουρής: Να ανέβει κατηγορία η Ελλάδα: Να πάει στην Α’ Εθνική!

Μάκης Κουρής: Να ανέβει κατηγορία η Ελλάδα: Να πάει στην Α’ Εθνική!

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Εξοργίστηκε ο γείτονάς μας βλέποντας να πετάνε στον ελληνικό ουρανό τα πρώτα έξι μαχητικά Rafale. Του χαλάνε, βλέπεις, τα σχέδια. Δυσκολεύουν την ικανοποίηση των… ορέξεών του. Τι να γίνει, κύριε Ερντογάν; Δεν ζητήσαμε την άδειά σου. Αμπελοχώραφό του θεωρεί την Ελλάδα.

Και, φυσικά, καλό είναι να ξέρει ότι δεν είναι άοπλη η Ελλάδα. Δεν παραδίδεται τούτο το «οικόπεδο», που είναι ο άσος στην καυτή περιοχή της Μεσογείου. Έχουν γνώση οι φύλακες. Το όπλο, μέρα – νύχτα, είναι πάντα παρά πόδα. Σε κάθε γωνιά, μέχρι και στον τελευταίο βράχο της ελληνικής γης. Της γαλάζιας πατρίδας μας.

Αυτά ως ένας απλός πρόλογος…

Μια μικρή, πικρή γεύση του γείτονα… που θα την πάρουν και κάποια ανθρωπάκια, «μορφωμένα», που μόλις πριν από λίγες μέρες βγήκαν να γράψουν ότι πρέπει να είμαστε «αγκαλιασμένοι» με τον τούρκο γείτονα. Θα αποφύγουμε (προς το παρόν…) να τα πούμε έξω από τα δόντια για τα παιχνίδια που παίζουν υποστηρίζοντας ότι είναι «καλό παιδί» ο Ερντογάν, καλός γείτονας. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο Σουλτάνος θέλει με κάθε τρόπο το ελληνικό «οικόπεδο». Κούνια που τους κούναγε… Δεν θα καταφύγουμε στην εξήγηση του «εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν»…

Αυτά για σήμερα…

Είναι ώρα να κοιτάξουμε «τα του οίκου μας».
Να ασχοληθούμε με το όραμα της πατρίδας μας.
Με τον στόχο της επόμενης μέρας.
Που είναι να ανέβει η Ελλάδα κατηγορία. Να πάει στην Α΄ Εθνική!
Από εμάς εξαρτώνται ΟΛΑ.
Το «ΧΘΕΣ» είναι η αδιάσειστη απόδειξη.
Οι πρόγονοί μας έσπειραν το «χωράφι». Και φύτρωσαν όλες εκείνες οι ιδέες, με πρώτη τη «Δημοκρατία». Το να μετράει και του τελευταίου πολίτη η ψήφος (το πετραδάκι με το οποίο ψήφιζαν οι αρχαίοι, όπως ήταν η αρχική σημασία της λέξης). Το να αποφασίζει ο πολίτης για κάθε θέμα και πρόβλημα. Ζουν όλα εκείνα τα επιτεύγματα, είναι και σήμερα ΕΔΩ, απόλυτα ζωντανά. Και δείχνουν τον δρόμο. Τα βήματα των αρχαίων μας είναι η ρίζα…
Το έδαφος είναι εύφορο και σήμερα…
Ώρα, λοιπόν, για ένα νέο ξεκίνημα. Αξιοποιώντας την εμπειρία τού «χθες».
Αφήνοντας στην άκρη όλα εκείνα που μας διχάζουν, που μας χωρίζουν.
Στα καίρια θέματα, από τα οποία εξαρτάται η «νέα σελίδα» της πατρίδας μας, το «αύριο» του ελληνικού λαού, της νέας γενιάς, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Για να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτήν τη ζηλευτή γωνιά της Γης, που γέννησε όλες τις διαχρονικές αξίες.

Είναι η ώρα να χτίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την «επόμενη μέρα» της Ελλάδας μας.

ΥΓ.: Πρωτοπόροι στον στόχο της «επόμενης μέρας» ήταν οι θαρραλέοι πιλότοι μας των έξι Rafale, που πετώντας πάνω από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα έστειλαν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: «Ελλάδα, θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Η 332 Μοίρα Παντός Καιρού στο μέλλον».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ