500 κροίσοι αύξησαν το 2021 κατά 1 τρισ. δολ. την περιουσία τους!

500 κροίσοι αύξησαν το 2021 κατά 1 τρισ. δολ. την περιουσία τους!

• Ο πλούτος τους ξεπερνά τα 8,4 τρισ. δολάρια

Να πού πάνε τα λεφτά… Και δεν μιλάμε για τίποτα πενταροδεκάρες, πέντε – δέκα χιλιάδες ευρώ. Αυτά είναι για… πασατέμπο… Μιλάμε για τρισεκατομμύρια δολάρια, την ώρα που στον πλανήτη υπάρχει κόσμος που δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για να ζήσει ανθρώπινα.

Το 2021, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, σύμφωνα με το CNN, αύξησαν κατά 1 (ΕΝΑ) τρισεκατομμύριο δολάρια τον πλούτο τους, που αθροιστικά ξεπερνά τα 8,4 τρισ. δολάρια. Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι 150 εκατ. άνθρωποι περιήλθαν σε ακραία ένδεια.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της καινοτόμου βιομηχανίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων Tesla, αύξησε τον πλούτο του κατά 118 δισ. δολάρια. Ακολουθεί ο μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας Μπερνάρντ Αρνό, ο πλούτος του οποίου αυξήθηκε κατά 62,7 δισ. δολάρια.

Και έπονται οι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, ιδρυτές της δημοφιλέστερης μηχανής πλοήγησης στο internet, της Google, η περιουσία των οποίων αυξήθηκε κατά 47 δισ. και 45 δισ. δολάρια αντίστοιχα, ενώ ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, αύξησε τον πλούτο του κατά 25 δισ. δολάρια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ