Συνδιοργανώτρια χώρα στη Διάσκεψη για την Προστασία των Συνόρων η Ελλάδα

Στο Βίλνιους μεταβαίνει, σήμερα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Προστασία των Συνόρων που συνδιοργανώνουν η Ελλάδα, η Αυστρία, η Πολωνία και η Λιθουανία.

Στην Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι Υπουργοί αρμόδιοι για την Μετανάστευση των 27 Κρατών – Μελών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρμόδιοι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί.

Σκοπός της Διάσκεψης είναι να τονιστεί η ανάγκη περεταίρω ενίσχυσης της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αποτροπής παράνομων εισόδων, ειδικά καθώς η Ευρώπη βιώνει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Στη Διάσκεψη, θα διευκρινιστούν οι δυνατότητες περεταίρω αξιοποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας και δυνατοτήτων, καθώς και θα χαραχθεί η στρατηγική αντιμετώπισης των προκλήσεων για το μέλλον, στο πλαίσιο και της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης του νέου Κώδικα Συνόρων Σένγκεν και του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στόχος της Ελλάδος παραμένει η ουσιαστική μείωση των μεταναστευτικών ροών καθώς και η έμπρακτη Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

Η Διάσκεψη για την Προστασία των Συνόρων θα λάβει χώρα στις 20-21 Ιανουαρίου.


Σχολιάστε εδώ