Επιτέλους: Καλύπτονται οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των διπλωματών και των υπαλλήλων των πρεσβειών

Επιτέλους: Καλύπτονται οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των διπλωματών και των υπαλλήλων των πρεσβειών

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, με την οποία θεσπίζεται η κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των υπαλλήλων των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών, αίτημα που χρόνιζε επί μακρόν. Στη διάρκεια αυτών των ετών είχαν υπάρξει δραματικές καταστάσεις με έλληνες διπλωμάτες και υπαλλήλους των Διπλωματικών Αρχών, οι οποίοι δεν είχαν χρήματα για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας.

Έτσι, πλέον, με την απόφαση του Νίκου Δένδια, στον κατάλογο των χωρών της ΕΕ που ήδη καλύπτονται οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες προστίθενται και χώρες που είτε έχουν αμιγώς ιδιωτικό σύστημα περίθαλψης είτε μη αξιόπιστο ή μη προσβάσιμο από τους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ που υπηρετούν εκεί. Σύμφωνα με την απόφαση καλύπτονται πλέον 29 Αρχές: Πρεσβείες Βαγδάτης, Βηρυτού, Καμπέρας, Μανίλας, Μεξικού, Μοντεβιδέο, Μπανγκόγκ, Νουρ Σουλτάν, Ουάσινγκτον, Πεκίνου, Σεούλ, Τεχεράνης, Τρίπολης, Χαράρε, ΜΑ ΟΗΕ και τα γενικά προξενεία Αγίου Φρα­γκίσκου, Αδελαΐδας, Ατλάντας, Βεγγάζης, Βοστόνης, Γκουανγκζού, Ερμπίλ, Λος Άντζελες, Νέας Υόρκης, Σανγκάης, Σικάγου, Τάμπας, Χιούστον και Χονγκ Κονγκ.

Θετική η κίνηση, αλλά θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε καμιά εικοσαριά τουλάχιστον χώρες που έμειναν εκτός λίστας. Γιατί ούτε η Σερβία, ούτε η Αίγυπτος, ούτε η Άγκυρα, ούτε η Ουκρανία, ούτε η Ελβετία φημίζονται είτε για το καλό δημόσιο σύστημα υγείας είτε για το φθηνό ιδιωτικό.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ