Τρομοκρατούν τους χριστιανούς, κατήγγειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’

Τρομοκρατούν τους χριστιανούς, κατήγγειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ κατήγγειλε δημοσίως, με άρθρο του, ότι σιωνιστικές εξτρεμιστικές ομάδες απειλούν την παρουσία των χριστιανών στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, που αποτελεί το ιερό κέντρο τριών θρησκειών. Ο Πατριάρχης κάνει λόγο για εκφοβισμό των μοναχών και των ιερέων και για βανδαλισμούς κτιρίων και ναών, ενώ καταγγελίες έχουν κάνει και οι εκπρόσωποι των άλλων χριστιανικών δογμάτων και εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα.

Μήπως, εκτός των άλλων θεμάτων που μας φέρνουν κοντά με το Ισραήλ, θα πρέπει και η ελληνική κυβέρνηση να θέσει και το θέμα αυτό που δημιουργεί εντάσεις; Και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά όλο τον χριστιανικό κόσμο. Να θυμίσουμε ότι, ορθά, όταν γίνει κάποια ζημιά σε κάποιο εβραϊκό μνημείο ή μια αναμνηστική πλάκα, τότε έχουμε διαβήματα και δημόσιες παρεμβάσεις από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο. Όμως καλό είναι να υπάρχει η ίδια ευαισθησία και για τους χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ, που η παρουσία τους εκεί φτάνει δύο χιλιετίες πίσω…

Με την ευκαιρία πάντως να πούμε ότι και το Πατριαρχείο έχει τεράστια ευθύνη για την αποδυνάμωσή του, καθώς οι περιουσίες που πωλήθηκαν εντός της Παλιάς Πόλης έπληξαν την αξιοπιστία αλλά και τη θέληση του Πατριαρχείου να μείνει παρόν εκεί που το έταξε η Ιστορία. Και πουλώντας μέρος της σημαντικής περιουσίας με αδιαφανείς διαδικασίες όχι μόνο προσφέρει στο πιάτο την Παλιά Πόλη σε φανατικούς και μη Εβραίους, αλλά τελικά κάνει εχθρούς και τους Ορθόδοξους Παλαιστινίους, που αποτελούν και το πλήρωμα της Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ