Τρίζει το «μαγαζί» του Μητσοτάκη…

Τρίζει το «μαγαζί» του Μητσοτάκη…

Τα εκλογικά σενάρια αναστατώνουν την κυβέρνηση

-Ο πανικός των δημοσκοπήσεων φέρνει νέες εξαγγελίες

Κάτι φαίνεται να μαγειρεύεται και, αν τα σχέδια ευοδωθούν, ο Κυριάκος θα τρέχει, θα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και στην «πολυκατοικία-μαγαζί» της Νέας Δημοκρατίας θα τρίζουν οι… κολόνες. Μαθαίνουμε ότι έχουν αρχίσει να μαραίνονται οι αγάπες κάποιων βαρβάτων στελεχών της Δημοκρατικής Παράταξης που είχαν ανθίσει για τον Μητσοτάκη, καθώς η ΝΔ έχει καταντήσει «παιδική χαρά», και τώρα στρίβουν το τιμόνι με ρότα προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Πληροφορίες από καλές πηγές μιλούν για επιστροφή κορυφαίων στελεχών στο δικό τους «σπιτικό». Συγκεκριμένα, οι αναφορές είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (που γεύθηκε την άθλια συμπεριφορά του Κυριάκου απέναντί του), τον Γιώργο Φλωρίδη και άλλους, που είχαν συμμαχήσει με τον Μητσοτάκη και έζησαν τις «διαχειριστικές ανεπάρκειες» της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.

Η νέα ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ανοίγει τον δρόμο… Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει τον λόγο… Όλοι μαζί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις… Είναι η ώρα της Δημοκρατικής Παράταξης…

Απειλούν την ηγεμονία Μητσοτάκη!
Κατά σύμπτωση, στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το «Βήμα», τόσο στο άρθρο του διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Καρακούση με τίτλο «Διεργασίες και σενάρια με το βλέμμα στις κάλπες» όσο και στο άρθρο του αρχισυντάκτη του Άγγελου Αλ. Αθανασόπουλου.

Στην ανάλυσή του ο Αντώνης Καρακούσης επισημαίνει: «Αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό φέρνει το άνοιγμα του εκλογικού κύκλου, ενώ η πανδημική και η ενεργειακή κρίση απειλούν την ηγεμονία Μητσοτάκη – Οι ‘‘εκσυγχρονιστές’’ μιλούν για κυβερνητική ‘‘μεταρρυθμιστική κόπωση’’ και ‘‘διαχειριστική ανεπάρκεια’’ και αποστασιοποιούνται από τον Πρωθυπουργό».

Δημοσκοπική ανάκαμψη του ΚΙΝΑΛ
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η «Γνώμη» του αρχισυντάκτη του «Βήματος» Άγγελου Αθανασόπουλου με τίτλο «Εκλογολογία», που καταλήγει επισημαίνοντας:

«Ο ‘‘παράγων ΚΙΝΑΛ’’ έχει τροφοδοτήσει πολλές συζητήσεις, καθώς η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη έχει οδηγήσει σε δημοσκοπική ανάκαμψη.

Ο ‘‘άγνωστος Χ’’ στο σημείο αυτό είναι αν ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα μπορέσει να διαμορφώσει μια πολιτική και ιδεολογική ατζέντα που θα τραβήξει πίσω όχι μόνο παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως ορισμένους εκσυγχρονιστές και προοδευτικούς από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Τα υπόλοιπα ‘‘επί της οθόνης’’».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ