Ψηλά βάζει τον πήχη ο Ανδρουλάκης

Ψηλά βάζει τον πήχη ο Ανδρουλάκης

-Τα σχέδιά του για τις εκλογές και την κυβέρνηση

Να παγιωθεί η απήχηση του Κινήματος Αλλαγής σε διψήφια ποσοστά, ούτως ώστε στο μέλλον να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, είναι ο βασικός στόχος του Ν. Ανδρουλάκη.

Με την προοπτική αυτή θα κινηθεί τους προσεχείς μήνες, ενώ η πρώτη μετά τις εορτές δημοσκόπηση έδειξε ότι το Κίνημα διατηρεί τη δυναμική του, καταγράφοντας ποσοστό της τάξης του 12,3%. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Ανδρουλάκης προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε δύο μάλλον ασυνήθιστες κινήσεις:

Πρώτον, ανακοίνωσε τη δημιουργία «σκιώδους κυβέρνησης», πρακτική που συνήθως ακολουθούν τα κόμματα που έχουν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεύτερον, ανακοίνωσε ότι μετά τις ερχόμενες εκλογές πρέπει να σχηματιστεί μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με βασικό πυρήνα το Κίνημα Αλλαγής. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι το Κίνημα να υπερκεράσει στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και να είναι δεύτερο κόμμα. Ενδεχόμενο που στην παρούσα φάση τουλάχιστον δείχνει απίθανο έως αδύνατο.

Είναι προφανές ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήθελε με τις κινήσεις αυτές να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι βάζει ψηλά τον πήχη εν όψει των ερχόμενων εκλογών. Ότι το ΚΙΝΑΛ δεν προτίθεται να περιοριστεί στον ρόλο ενός κόμματος-ουρά, είτε της Νέας Δημοκρατίας είτε του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι εκείνο που κινεί τα νήματα και θα καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Κλειστά, στο μεταξύ, κρατάει ο κ. Ανδρουλάκης τα χαρτιά του ως προς το τι προτίθεται να κάνει με μια σειρά στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που τα προηγούμενα χρόνια, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, βρέθηκαν εκτός.

Στελέχη όπως ο Β. Βενιζέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Φλωρίδης, Γ. Μανιάτης κ.ά., τα οποία στην πλειονότητά τους χαιρέτισαν την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στην προεδρία. Δεν έχει πει, ούτε καν υπαινιχθεί, αν σκοπεύει να απευθύνει ή όχι μια πρόσκληση συστράτευσης. Η κυρίαρχη άποψη στο επιτελείο του είναι να μην το επιχειρήσει, για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, ορισμένοι από τους εκτός έχουν στο παρελθόν με τη στάση τους προκαλέσει την κοινωνική δυσαρέσκεια και αντιπάθειες μέσα στο Κίνημα και, δεύτερον, δεν έχει λόγο ο κ. Ανδρουλάκης να αποκτήσει… τοποτηρητές, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους εκτός είναι ισχυρές προσωπικότητες και δεν θα περιοριστούν σε ρόλο κομπάρσου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ