Τάκης Οικονομόπουλος στο “Π”: Ο Βοτανικός, το νέο μας σπίτι

Τάκης Οικονομόπουλος στο “Π”: Ο Βοτανικός, το νέο μας σπίτι

Του
ΤΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ
παλαίμαχου Διεθνούς Τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού


Είναι καιρός ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το δικό του, ολοκαίνουργιο σπίτι. Σίγουρα η «Λεωφόρος» είναι η ζωή μας όλη, οι αναμνήσεις και η ιστορία μας, όμως οι εποχές αλλάζουν, εξελίσσονται και η αναγκαιότητα απόκτησης ενός σύγχρονου γηπέδου καθίσταται παραπάνω από επιτακτική. Και υπό την έννοια αυτή συντάσσομαι απολύτως με εκείνους που ψηφίζουν και υποστηρίζουν θερμά την προοπτική της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό.

Η «Λεωφόρος» θα μπορούσε να γίνει μουσείο, ένας χώρος που θα διατηρεί άσβεστες μνήμες και στιγμές δόξας στην αθλητική ιστορία του τόπου. Διότι πρέπει να σας πω ότι οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού ξεπερνούσαν τα στενά οπαδικά όρια, προσεγγίζοντας αυτά της πανελλήνιας ποδοσφαιρικής διαφήμισης στο εξωτερικό. Που σημαίνει ότι το γήπεδο αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να σβήσει και να χαθεί από τον χάρτη, αλλά να παραμείνει πυλώνας ζωντανός, φωτεινός και αειθαλής στο μοιραίο πέρασμα του φθοροποιού χρόνου.

Όμως το νέο γήπεδο θα είναι κάτι το διαφορετικό, κάτι το αλλιώτικο και συνάμα τόσο απαραίτητο για την πρόοδο και ανέλιξη της ομάδας μας. Θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή, τη φρέσκια αντίληψη, το πάθος για συνέχεια. Σίγουρα έχουν καθυστερήσει τα πράγματα, τη στιγμή που χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός έχει το δικό του στάδιο και από κοντά ακολουθεί η ΑΕΚ. Δεν πρέπει να μείνουμε άλλο πίσω και κάθε φορά διάφορα προσκόμματα να αναστέλλουν το εγχείρημα. Ο Βοτανικός πρέπει να γίνει το σπίτι μας.

Ελπίζω και εύχομαι το 2022 να είναι η χρονιά μας. Τόσο αγωνιστικά όσο και στο ζήτημα που προανέφερα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η άνοδος του Παναθηναϊκού θα γίνει εφικτή μόνο μέσω της νέας του έδρας. Συντάσσομαι απολύτως μαζί τους. Και συστήνω σε όσους έχουν δύναμη και εξουσία στα χέρια τους να μη χρονοτριβήσουν περισσότερο. Είναι κρίμα ένας τόσο ιστορικός σύλλογος να μην έχει ακόμη ευθυγραμμιστεί με τις επιταγές των καιρών. Αλλά δεν χάνω την αισιοδοξία μου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: metrosport.gr


Σχολιάστε εδώ