Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Κάθε παιδί αξίζει να είναι παιδί…

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Κάθε παιδί αξίζει να είναι παιδί…

«Στη φιλανθρωπία η λέξη-κλειδί είναι η συνέπεια. Να λες αυτά που μπορείς να κάνεις και να κάνεις αυτά που έχεις δεσμευτεί. Έπειτα από τόσα χρόνια έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη. Παράλληλα, έχουμε αναπτύξει προγράμματα που μας βοήθησαν να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να μεγαλώσουμε την εμβέλειά μας.

Όπως η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης 115 25. Προσφέρει τις υπηρεσίες της δωρεάν και χρηματοδοτείται από τον ΟΤΕ.

Μπορεί να καλέσουν έφηβοι, γονείς ή εκπαιδευτικοί από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας για να συζητήσουν θέματα που τους αφορούν πάντα σε σχέση με το παιδί ή τον έφηβο. Συμβάλλουμε στην ανακούφιση πληθυσμού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η κοινωνική μας υπηρεσία χαρτογραφεί και μελετάει τις ανάγκες σε πληγείσες περιοχές, όπως έκανε στο Μάτι και στη Σάμο και πρόσφατα στα πυρόπληκτα σημεία της χώρας μας.

Μια σημαντική πρωτοβουλία της Ένωσης –εκτός από τα προγράμματα σίτισης– έχει να κάνει με τις ακριτικές περιοχές όπως ο Έβρος ή το Καστελλόριζο. Εκεί η στήριξη είναι πολυδιάστατη. Θα σας πω κάτι πολύ συγκινητικό: όσο πιο μακριά από την Αθήνα είναι ένα σχολείο, τόσο πιο πολύ το σέβονται τα παιδιά. Δεν θα δει κανείς γκράφιτι ή βανδαλισμούς. Αν χαλάσει μια λάμπα ή κάτι άλλο, οι γονείς των ίδιων των παιδιών σπεύδουν να το φτιάξουν. Υπάρχει σεβασμός.

Η ακριτική Ελλάδα έχει πολλά να μας διδάξει και θα προέτρεπα τους συμπατριώτες μας να κάνουν ταξίδια σε μη τουριστικές περιοχές για να βγάλουν τα δικά τους χρήσιμα συμπεράσματα. Επίσης, η βοήθειά μας όσο μικρή και αν είναι πιάνει τόπο. Σε μια ταραγμένη εποχή σαν τη δική μας, νομίζω ότι αυτό είναι η πιο πολύτιμη ανταμοιβή. Γιατί κάθε παιδί, αξίζει να είναι παιδί».

Υπογραφή: Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ