Αλεξάντρα Κούζακ: Βλέπω κάθε χαρακτήρα με το μυαλό και την ψυχή…

Αλεξάντρα Κούζακ: Βλέπω κάθε χαρακτήρα με το μυαλό και την ψυχή…

• Τον ρόλο τον φέρνω κοντά στην πραγματική Aleksandra Kurzak!

«Δεν εξετάζω τους ρόλους μου, δεν τους συγκρίνω με αυτό που είμαι εγώ. Αντιθέτως, προσπαθώ να βάλω αυτό που είμαι, στοιχεία της προσωπικότητάς μου, μέσα στον κάθε ρόλο. Βλέπω κάθε χαρακτήρα με το μυαλό και με την ψυχή μου, με τις αισθήσεις μου και με την καρδιά μου.

Τον αντιλαμβάνομαι μέσα από τη δική μου εμπειρία ζωής και βασίζομαι σε αυτή για να τον χτίσω. Οπότε, όταν παίζω, όποιον ρόλο κι αν παίζω, τον φέρνω κατά κάποιον τρόπο κοντά στην πραγματική Αλεξάντρα. Δεν αλλάζω ποτέ τη φωνητική τεχνική μου, είτε τραγουδάω σε μικρό είτε σε μεγάλο είτε σε κλειστό είτε σε ανοιχτό θέατρο. Σημασία έχει η ακουστική του κάθε χώρου. Υπάρχουν, για παράδειγμα, ορισμένα υπαίθρια θέατρα, όπως το Ρωμαϊκό Θέατρο της Οράνζ, τα οποία διαθέτουν ακουστική που δεν έχουν πολλά κλειστά θέατρα.

Εκείνο που πρωτίστως με οδηγεί είναι το να αγαπήσω τον χαρακτήρα που μου ζητούν να ερμηνεύσω. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι τυχερή γιατί οι ρόλοι τους οποίους έχω ερωτευθεί είναι ρόλοι που μπορώ να τους αντιμετωπίσω, που μου ταιριάζουν, οπότε δεν έχω ιδιαίτερες αμφιβολίες όταν τους πλησιάζω.

Η μητέρα μου ήταν η δασκάλα μου, κυρίως τα πρώτα χρόνια. Τώρα πια μελετώ μόνη μου. Επειδή δεν είμαστε συχνά μαζί, δεν έχει τη δυνατότητα να με παρακολουθεί ενώ προετοιμάζω έναν ρόλο, έχουμε λίγες ευκαιρίες για να ανταλλάσσουμε απόψεις και για να μου δίνει συμβουλές.

Ωστόσο έχει πάρα πολύ καλό αφτί και πάντα δέχομαι τα σχόλιά της. Και προσπαθώ να ακολουθώ τις όποιες συμβουλές, αν νιώθω πως αυτό μου λέει μπορεί να λειτουργήσει».

Υπογραφή: Αλεξάντρα Κούζακ, διάσημη πολωνή υψίφωνος

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: facebook.com/AleksandraKurzak


Σχολιάστε εδώ