Βαγγέλης Χρόνης: Αισθάνομαι άνθρωπος του αύριο – Δεν υπάρχει πιο φιλοσοφική ρήση από το «Αγάπα τον πλησίον σου»

Βαγγέλης Χρόνης: Αισθάνομαι άνθρωπος του αύριο – Δεν υπάρχει πιο φιλοσοφική ρήση από το «Αγάπα τον πλησίον σου»

«Με κάνει να επιθυμώ να ζω την κάθε στιγμή όσο περισσότερο μπορώ χωρίς να χάνω την αίσθηση του μέτρου.

Να γεύομαι το κάθε δευτερόλεπτο και να καταβάλλω προσπάθειες για αυτό. Γιατί ό,τι ακολουθεί δεν είναι πάντα ευχάριστο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά τα περισσότερα που έρχονται στη ζωή δυσάρεστα είναι. Προσπαθώ λοιπόν να παραμένω αισιόδοξος έχοντας επίγνωση των καταστάσεων.

Γιατί η ποίηση δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια να ξορκίσουμε το κακό. Από τη στιγ­μή που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο συναισθανόμαστε τον πόνο και την αδικία. Θα πρέπει λοιπόν τις μικρές χαρές της καθημερινότητας, όταν αυτές έρχονται, να τις αναγάγουμε σε μεγάλες.

Είμαι άνθρωπος του σήμερα και μερικές φορές αισθάνομαι και άνθρωπος του αύριο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε ηλικία 10 ετών βρισκόμουν στο χωριό μου στη Σταυρούπολη Ξάνθης. Μεταξύ Σταυρούπολης και Κομνηνών ανακαλύφθηκε τυχαία από κάποιον Σαρακατσάνο βοσκό ένας μακεδονικός τάφος, ο οποίος είναι ανοιχτός στο κοινό και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι επισκέψιμος.

Τρέφω έναν πολύ μεγάλο σεβασμό στο θέμα της θρησκείας. Και σε αυτό το πεδίο δεν βάζω πολλά ερωτηματικά, γιατί όταν αρχίσουμε με τα ερωτηματικά χανόμαστε. ‘‘Αγάπα τον πλησίον σου’’, δεν υπάρχει πιο ποιητική και φιλοσοφική ρήση».

Υπογραφή: Βαγγέλης Χρόνης, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Λάτση, άνθρωπος των Γραμμάτων

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ