Σε επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ προχωρεί η ELPEN!

-Σήμερα απασχολεί 1.200 εργαζομένους

«Η ELPEN έχει αρχίσει να υλοποιεί ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ερευνητικής και παραγωγικής δυναμικής της.

Το πιο σημαντικό μήνυμα που εκπέμπουν τα επενδυτικά σχέδια της ELPEN είναι αναμφίβολα η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας μας, στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της. Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή της, με στόχο τη διατήρηση και την αύξηση των 1.200 εργαζομένων που έχει σήμερα.

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία έχει αποδείξει ότι είναι ένας ελπιδοφόρος κλάδος με υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία, την απασχόληση και τις εξαγωγές. Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει την πολλαπλασιαστική της αξία, διαμορφώνο­ντας τις συνθήκες για την απελευθέρωση και αξιοποίηση της αναπτυξιακής δυναμικής της. Η άρση των υφιστάμενων αντικινήτρων, η διαμόρφωση ενός σταθερού επενδυτικού πλαισίου και η ολοκλήρωση των απαραίτητων δομικών μεταρρυθμίσεων αποτελούν σημα­ντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ο βιώσιμος προγραμματισμός των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και η περαιτέρω ανάπτυξή τους προς όφελος των ασθενών, της ελληνικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας».

Θεόδωρος Τρύφων
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και Co CEO ELPEN Group

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ