Αλέκος Αλαβάνος: Το οξυγόνο για τη δυναμική βρίσκεται στα κινήματα

Αλέκος Αλαβάνος: Το οξυγόνο για τη δυναμική βρίσκεται στα κινήματα

• Υπάρχει πολύτιμο δυναμικό, σκέτο χρυσάφι

«Κατά τη γνώμη μου, δεν ισχύει το ‘‘η Αριστερά πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ’’, αλλά ‘‘πέραν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά’’. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες, αλλά δεν καρποφόρησαν. Και τώρα απ’ ό,τι μαθαίνω, γίνεται μια ακόμα, εύχομαι καλή επιτυχία.

Αλλά, το οξυγόνο για την ύπαρξη και τη δυναμική βρίσκεται στα κινήματα. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες εστίες, εκτός κομματικών συνόρων, διασκορπισμένες σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο, από νέους συνήθως ανθρώπους, που έχουν οικολογικούς, κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς στόχους. Είναι αγνό, πολύτιμο δυναμικό, σκέτο χρυσάφι. Ίσως με άλλες αξίες και αντιλήψεις από τις παλιότερες γενιές. Αρκεί να αναδειχθεί η πρωτοβουλία για τον συντονισμό τους σε ένα πλαίσιο δημοκρατικό και αλληλοσεβασμού. Όταν τα πανεπιστήμια θα αρχίσουν να φλέγονται ξανά από αγωνιστική διάθεση, τότε στον ορίζοντα θα επανεμφανισθεί η Αριστερά της σημερινής εποχής».

Η άποψη του Αλέκου Αλαβάνου για το πολιτικό σύστημα είναι η εξής: «Δεν μπορεί να αυτοεξελιχθεί εκ των ένδον. Για να έχουμε αλλαγές, χρειάζονται εξωτερικοί του συστήματος παράγοντες. Και τον πρώτο λόγο εδώ έχουν οι κινηματικές δράσεις».

Υπογραφή: Αλέκος Αλαβάνος

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ