Σοκάρουν τα βίντεο από τα «στρατόπεδα καραντίνας» στην Κίνα -Στριμώχνουν σε κοντέινερ έγκυες και παιδιά με Covid (video)

Σοκάρουν τα βίντεο από τα «στρατόπεδα καραντίνας» στην Κίνα -Στριμώχνουν σε κοντέινερ έγκυες και παιδιά με Covid (video)

Το ένα μετά το άλλο ξεφυτρώνουν στην Κίνα στρατόπεδα καραντίνας με σειρές μικρών μεταλλικών κουτιών για τη στέγαση υπόπτων φορέων του κορoνοϊού.

Οι Αρχές της Κίνας επιχειρούν να “ξεριζώσουν” τον κορονοϊό παρά τις επισημάνσεις ειδικών ότι η λίαν μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον καθιστά ανέφικτη την πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι της Covid-19, ακόμη και με τα πολύ σκληρά μέτρα που υιοθετεί η Κίνα.

H Kίνα αυξάνει την επαγρύπνηση ενόψει και των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και περίπου 20 εκατ. άνθρωποι έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους και απαγορεύεται να βγουν έξω, ακόμη και για να αγοράσουν τρόφιμα καθώς μετά τη Σιάν των 13 εκατ. κατοίκων μπήκαν σε καραντίνα και η Ανγιάνγκ στην κεντρική επαρχία Χανάνν και η Γιουζχού. Το lockdown επιβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ανγιάνγκ, όπου ζουν 5,5 εκατ. άνθρωποι, μετά την καταγραφή δύο κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον.

Δρακόντεια μέτρα στα στρατόπεδα καραντίνας

Ορισμένοι κάτοικοι πόλεων της Κίνας που βρίσκονται υπό καθεστώς lockdown, είπαν στο BBC ότι τους πήραν μαζί με χιλιάδες άλλους και τους μετέφεραν στα στρατόπεδα καραντίνας. Έγκυες, παιδιά και ηλικιωμένοι πιστεύεται, όπως γράφει η Daily Mail, ότι περιλαμβάνονται μεταξύ εκείνων που εστάλησαν στα στρατόπεδα της Σιάν.



 

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν άτομα μέσα σε μικρά κουτιά εξοπλισμένα μόνο με ένα ξύλινο κρεβάτι και μια τουαλέτα, όπου θα πρέπει να παραμείνουν για έως και δύο εβδομάδες. Προσωπικό με ειδικές στολές προστασίας μεταφέρει τρόφιμα στους εγκλείστους των στρατοπέδων που βρίσκονται στο επίκεντρο του τελευταίου ξεσπάσματος της πανδημίας στην Κίνα.

Άτομα που βίωσαν την οδυνηρή εμπειρία του εγκλεισμού στις δυστοπικές εγκαταστάσεις των στρατοπέδων λένε ότι οι Αρχές τους άφησαν με ελάχιστη τροφή μέσα στα παγωμένα μεταλλικά κουτιά.

Μαζεύουν νυχτιάτικα υπόπτους φορείς

Κάτοικοι του συγκροτήματος κατοικιών Mingde 8 Yingli είπαν ότι υποχρεώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εισέλθουν στο κέντρο καραντίνας. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι κάτοικοι ανακατεύτηκαν ενώ περίμεναν στις ουρές  για τα τεστ κορωνοϊού. Ένας εξ’ αυτών ισχυρίστηκε ότι έφθασαν 30 λεωφορεία στο συγκρότημα, ενώ ένας άλλος είπε ότι μεταφέρθηκαν χίλια άτομα.

Πηγή: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ