Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»: Είμαι ένας άνθρωπος που πατάει γερά στα πόδια του

-Ήταν υποχρέωσή μου να τιμήσουμε το παρελθόν, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση
-Άντλησα αυτοπεποίθηση από τον κόσμο

Καλείς λοιπόν όλους αυτούς τους ανθρώπους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς τους, ακόμα να σου πουν και την αντίθετη άποψη. Είμαι ένας άνθρωπος που αισθάνεται πολύ γερά στα πόδια του όταν μπορεί να συμβουλευτεί ανθρώπους που είναι πολύ πιο ικανοί, πολύ πιο έξυπνοι, πολύ πιο προχωρημένοι από εμένα, και πραγματικά εξάντλησα το ρεπερτόριο.

Δεν περίμενα να κατέβει μια καταπληκτική ιδέα στο μυαλό μου. Αναζήτησα τη συνεισφορά των άλλων και επιδίωξα τον συγκερασμό ανάμεσα στο μεγαλόπνοο και στο απολύτως πρακτικό. Άντλησα αυτοπεποίθηση από τον κόσμο. Αισθάνθηκα σιγουριά».

Ήταν μια ανθρώπινη, ζεστή εξομολόγηση της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία τόνισε στη συνέντευξή της ότι η… καρδιά της επιτυχίας της γιορτής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 «οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που είναι πολύ πιο ξύπνιοι, πιο προχωρημένοι από εμένα».

Δεν είπε ότι όλη αυτή η γιορτή ήταν μόνο δική της επιτυχία, αλλά ομολόγησε ευθέως στη συνέντευξή της: «Άντλησα αυτοπεποίθηση από τον κόσμο. Αισθάνθηκα σιγουριά».

Και πρόσθεσε: «Τα καταφέραμε επειδή μπορέσαμε να κινητοποιήσουμε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες, απ’ όλα τα μορφωτικά και τα οικονομικά επίπεδα».

Πώς να μη νιώθει η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ότι η «αποστολή εξετελέσθη»;

Και το μήνυμα των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21 πέρασε σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης.

«Ήταν υποχρέωσή μας να τιμήσουμε το παρελθόν», διακήρυξε προς κάθε κατεύθυνση η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Δεν είμαστε αραχνιασμένος όμιλος!
Επισήμανε ακόμη η πρόεδρος της Επιτροπής: «Θέλαμε να δείξουμε πως δεν είμαστε ένας αραχνιασμένος όμιλος ανθρώπων που έχει σκοπό μόνο την ιστορική έρευνα. Ζούμε μέσα στην κοινωνία, καταλαβαίνουμε τι γίνεται, έχουμε επίγνωση, συμμετέχουμε σαν ένας ζωντανός οργανισμός.

Καταγράφω ως μια από τις επιτυχίες της Επιτροπής το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι αναζήτησαν την κυτταρική τους σύνδεση με τα ιστορικά γεγονότα. Έψαξαν και βρήκαν πώς συνδέεται ο τόπος τους με συμβάντα, επιχείρησαν να τοποθετήσουν την προγονική τους γη σε μια ψηφίδα της μεγάλης Ιστορίας. Είναι σαν να κεντήσαμε όλοι μαζί έναν τεράστιο χάρτη».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ