Έβαλε το νερό στ’ αυλάκι η Αντιπεριφέρεια Πειραιά

Έβαλε το νερό στ’ αυλάκι η Αντιπεριφέρεια Πειραιά

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2021 για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Έγιναν πολλά σε συνθήκες ειδικές και δύσκολες εξαιτίας της πανδημίας, που λογικά θα έπρεπε να προκαλέσουν αναβολές και καθυστερήσεις. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι αυτά που έγιναν είναι έργα που λύνουν μακροχρόνια προβλήματα και αποτελούσαν επιθυμίες ετών για τις τοπικές κοινωνίες.

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τη δραστηριότητα του τομέα ευθύνης της κατά το προηγούμενο έτος η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου μιλώντας στο Κανάλι Ένα. Όπως είπε, ήδη δημοπρατούνται τέσσερα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, οι διαδικασίες των οποίων ολοκληρώθηκαν μέσα σε δύο χρόνια, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τη γραφειοκρατία του συστήματος, αποπερατώθηκε το σκέπαστρο στο ΧΑΔΑ Σχιστού, που απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός πιθανού ραδιενεργού εφιάλτη από την Αττική, ενώ σε λίγο παίρνει μπρος το «Καπαγέρωφ», που αποτελούσε όνειρο ζωής για τον αθλητικό κόσμο ολόκληρου του Πειραιά.

Όπως τόνισε η κ. Αντωνάκου: «Από δω και πέρα, το στοίχημα της επόμενης μέρας για την Περιφέρεια λέγεται Παραλιακό Μέτωπο και Διαχείριση Απορριμμάτων. Το πρώτο έχει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει, γιατί η πρώτη φάση τελειώνει άμεσα και μέχρι την άνοιξη θα δημοπρατηθεί η δεύτερη, ενώ για τα απορρίμματα πρόσφατα παρουσιάσαμε το σχέδιό μας, που προβλέπει κατάργηση του ΧΥΤΑ Φυλής και δημιουργία Κέντρων Διαχείρισης Απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της Αττικής, για να διαχειρίζεται η κάθε περιοχή τα σκουπίδια της. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε φορέας τοπικής διαχείρισης αλλά και ο κάθε αρμόδιος κυβερνητικός φορέας θα υποχρεωθεί να αναλάβει τις ευθύνες του».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ