Αυτόνομη πορεία για το ΚΙΝΑΛ χαράσσει ο Ν. Ανδρουλάκης

Αυτόνομη πορεία για το ΚΙΝΑΛ χαράσσει ο Ν. Ανδρουλάκης

– Βασικός στόχος, ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένος να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και σε αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Ν. Ανδρουλάκης.

Στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές δεν προτίθεται να υποκύψει ούτε στις κινήσεις φιλίας και καλής γειτονίας εκ μέρους του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά ούτε και στις προσκλήσεις από την πλευρά του Αλ. Τσίπρα για μέτωπα και κοινές πορείες. Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής περνάει μέσα από την αποδυνάμωση και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον σκοπό αυτό, βασικός στόχος θα είναι ο επαναπατρισμός στελεχών και ψηφοφόρων που –για διάφορους λόγους– τα προηγούμενα χρόνια αποχώρησαν με κατεύθυνση είτε την Κουμουνδούρου (στη συντριπτική πλειονότητά τους) είτε την Πειραιώς. Και αυτό θα γίνει, αφενός, με τη διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων σε όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα και, αφετέρου, με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών – και θεσμικού χαρακτήρα.

Αδιευκρίνιστο είναι αν οι πόρτες της Χαριλάου Τρικούπη θα είναι ανοιχτές για ό­λους ανεξαιρέτως ή θα μπει φραγή για όσους διετέλεσαν υ­πουργοί, υφυπουργοί κ.ά. επί Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ή είχαν εκλεγεί βουλευτές με τα κόμματα αυτά. Η πλάστιγγα γέρνει προς τη δεύτερη εκδοχή.

Ως προς την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής υπό την ηγεσία του Ν. Ανδρουλάκη, είχαμε ήδη τα πρώτα δείγματα, που οδηγούν σε ένα βασικό συμπέρασμα: Σκληρή κριτική, με επιχειρήματα, χωρίς λαϊκισμούς και αφορισμούς από τη μία και κατάθεση προτάσεων από την άλλη. Ενδεικτικά, σε παρέμβασή του για την πανδημία το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε από την κυβέρνηση να αυξήσει τα σημεία όπου γίνονται τεστ για τον κορονοϊό, να ορίσει στα 4 ευρώ το κόστος για τα rapid tests και στα 40 ευρώ για τα μοριακά και ακόμη να αυξήσει τον αριθμό των δωρεάν self tests. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί η ταλαιπωρία για τους πολίτες και θα είναι μικρότερο το συνολικό κόστος για καθέναν ξεχωριστά. Με τον ίδιο, ψύχραιμο, τρόπο προσέγγισε η Χαριλάου Τρικούπη και το ζήτημα με τα σχολεία, καθώς τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος, αλλά παράλληλα κατέθεσε σειρά προτάσεων για μεγαλύτερη ασφάλεια για τους μαθητές.

Είναι σαφές ότι ο Ν. Ανδρουλάκης επιθυμεί να ακολουθήσει διαφορετική πορεία έναντι της κυβέρνησης, σε σχέση με αυτή που έχει υιοθετήσει ο Αλ. Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα α­γνοήσει τα λάθη και τις αστοχίες της κυβέρνησης και θα χαριστεί στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται ότι η υλοποίηση των όποιων σχεδιασμών τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δημοσκοπική πορεία του Κινήματος και από το αν θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τη δυναμική που καταγράφει τον τελευταίο μήνα. Αν κι εφόσον σταθεροποιηθεί σε διψήφια ποσοστά, θα φτάσει στις επόμενες εκλογές με ευοίωνες προοπτικές, ούτως ώστε την επόμενη ημέρα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ