Δήγμα γραφής: Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ υπολογίζει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα σε 60.873

Δήγμα γραφής: Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ υπολογίζει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα σε 60.873

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


♦ Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ υπολογίζει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα σε 60.873, ενώ μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί σε καθεστώς πρόσφυγα συνολικά 103.136. Στους πρόσφυγες κυριαρχούν οι προερχόμενοι από τη Συρία, ενώ στους αιτούντες οι προερχόμενοι από το Αφγανιστάν.

♦ «Η πληθωρική πυραμίδα της διοικητικής ιεραρχίας (υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί) ενισχύθηκε έτι περαιτέρω. Η ‘‘απο-πολιτικοποίηση’’ (αντί του ορθού αποκομματικοποίηση) περιθωριοποιήθηκε και ξεχάστηκε. Η ανολοκλήρωτη διοικητική μεταρρύθμιση παραμένει, ωστόσο, ζητούμενο», επισημαίνει σε άρθρο του ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, εμπειρογνώμων Δημόσιας Διοίκησης.



Εκσυγχρονίζονται τα τέσσερα… ελληνικά πανεπιστήμια, ήτοι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΚΠΑ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ο εκσυγχρονισμός ξεκινάει με την τοποθέτηση τουρνικέ, τα οποία θα είναι περιστρεφόμενα και η είσοδος κάποιου στον χώρο θα γίνεται έπειτα από έλεγχο ή με την επίδειξη εγγράφου. Ο εξοπλισμός είναι δωρεά ελληνικής εταιρείας με κοινωφελές έργο και η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 752.436,76 ευρώ!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ