Κόψαμε το νήμα στις ναυλώσεις θαλαμηγών…

Κόψαμε το νήμα στις ναυλώσεις θαλαμηγών…

Η χώρα μας, η Ελλάδα, είναι μέχρι στιγμής η παγκόσμια πρωταθλήτρια στις ναυλώσεις θαλαμηγών μήκους άνω των 20 μέτρων για το καλοκαίρι του 2022, με επιβεβαιωμένες κρατήσεις στο 57% του διαθέσιμου στόλου.

Το 2021 η Ελλάδα παρέμεινε ο Νο1 προορισμός σε ναυλώσεις σκαφών παγκοσμίως, με μερίδιο αγοράς 24% επί του συνόλου των εβδομάδων κρατήσεων.

Η ζήτηση ξεπέρασε και πάλι την προσφορά, με την Ελλάδα να προηγείται της Γαλλίας (19%) και της Ιταλίας (17%), που παραδοσιακά αποτελούν τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Από τα 8.538 super yachts που υπάρχουν στον κόσμο, τα 350 βρίσκονται στη χώρα μας. Διαθέτουμε έναν από τους μεγαλύτερους στόλους πολύ μεγάλων σκαφών αναψυχής, μήκους άνω των 40 μέτρων.

Με βάση έρευνα της διαΝΕΟσις, εάν αναπτύσσονταν σωστά όλες οι απαραίτητες λιμενικές υποδομές, το yachting θα μπορούσε να προσθέτει στην οικονομία αξία μεγαλύτερη του 1,6 δισ. ευρώ τον χρόνο. Από τους 168 «τουριστικούς λιμένες» που έχουν χωροθετηθεί με τον νόμο στην Ελλάδα, όμως, λειτουργούν μόνο οι 37!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: pixabay.com


Σχολιάστε εδώ