Δήγμα γραφής του Μ. Κουρή: Υποδείξεις από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού

Δήγμα γραφής του Μ. Κουρή: Υποδείξεις από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


Υποδείξεις από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας: «Όσοι δοκησίσοφοι ερμηνεύουν από πολιτική ιδιοτέλεια το Σύνταγμα εκ του προχείρου και a la carte, ας αναλογισθούν τι σημαίνουν πολιτικές εκπτώσεις στον θεμελιώδη νόμο του κράτους». Και με την ευκαιρία, μια απορία: Ο υπουργός Επικρατείας τι δουλειά κάνει;

Η οδός Τάιτ στη συνοικία Τσέλσι του Δυτικού Λονδίνου κατέλαβε τον τίτλο του ακριβότερου δρόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη μέση τιμή μιας μονοκατοικίας στα 28,9 εκατ. στερλίνες. Στην οδό Τάιτ κατοικούσαν ο Όσκαρ Ουάιλντ και άλλες προσωπικότητες της λογοτεχνίας και της τέχνης στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα.

«Ένα βρέφος που κλαυθμηρίζει στη φάτνη των αλόγων είναι η πρόκληση της διαφοράς: του Θεού από τον άνθρωπο, του μεγαλείου από την εξουσιαστική ισχύ, της διακονίας από την επιβολή. Σωτηριώδες ‘‘σημείον’’», επισημαίνει στην επιφυλλίδα του ο Χρήστος Γιανναράς.



Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2021 θα είναι άνω του 8%. Το 2022 προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί σε 5% και το 2023 σε 3,9%, υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία θα συνεχίσει να ενισχύεται σημαντικά από τον τουρισμό, την ανάκαμψη της Ευρωζώνης και την επιτάχυνση των επενδύσεων.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ