Τον χαβά της η Βόρεια Μακεδονία…

Τον χαβά της η Βόρεια Μακεδονία…

-Θα μείνει η Ελλάδα με τον «μουτζούρη» στο χέρι…

Με τη Βόρεια Μακεδονία, μετά την επιβίωση της κυβέρνησης –έστω και με νέο πρωθυπουργό–, θα πρέπει να υπάρξουν κινήσεις από την Αθήνα και όχι εφησυχασμός.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει το γνωστό πρόβλημα, που ακούει στο όνομα «Αντώνης Σαμαράς», και δεν τολμάει να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τα δύο μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Και η κυβέρνηση επικαλείται ως επιχείρημα ότι κρατά την εκκρεμότητα προκειμένου να εκπληρώσουν τα Σκόπια τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όμως όσο η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών δεν εμπλέκονται με πραγματικό ενδιαφέρον για να βρεθεί λύση σε θέματα όπως η αλλαγή των σχολικών βιβλίων, η επίτευξη συμφωνίας για την εμπορική χρήση του όρου «Μακεδονία», η εγκατάλειψη της χρήσης συμβόλων που παραπέμπουν στην Αρχαία Μακεδονία κ.ά., τόσο δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να μην κάνει τίποτε και να παγιώνονται έτσι αυτές οι παρασπονδίες που υπονομεύουν τα όποια θετικά προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών. Και έτσι κινδυνεύει η Ελλάδα να μείνει με τον «μουτζούρη» στο χέρι…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ