Οι οφειλές στο ΤΕΚΑ δεν υπόκεινται σε ρύθμιση!

Οι οφειλές στο ΤΕΚΑ δεν υπόκεινται σε ρύθμιση!

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν…

-Έρχονται χιλιάδες λουκέτα σε όλη τη χώρα
-Για να πάρει ενημερότητα ο εργοδότης, θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ τις εισφορές που χρωστάει
-Οι ασφαλιστικές εισφορές θα εισπράττονται κατά προτεραιότητα!

Τελεσιγραφικές είναι οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου με βάση τις διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίσθηκε πρόσφατα. Μόνο… χειροπέδες εδώ και τώρα δεν προβλέπει. Και, δυστυχώς, κάθε άλλο παρά απέχει από το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»! Την ώρα που η πανδημία σπέρνει κάθε μέρα λουκέτα στις επιχειρήσεις από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου είναι κατηγορηματικός, οι εισφορές θα εισπράττονται εδώ και τώρα. Συγκεκριμένα:

Πρώτον: Οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΤΕΚΑ (το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης) εισπράττονται κατά προτεραιότητα.

Δεύτερον: Οι όποιες οφειλές προς το ΤΕΚΑ δεν υπόκεινται σε ρύθμιση! Για να εξασφαλίσει ο εργοδότης ασφαλιστική ενημερότητα, θα πρέπει να τις καταβάλει εφάπαξ.

Τρίτον: Η απόλυση εργαζομένου για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί οι εισφορές προς το ΤΕΚΑ είναι άκυρη. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι αναγκαίες καθ’ όσον σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα οι εισφορές πρέπει να καταβάλλονται έγκαιρα για να επενδυθούν και τα οφέλη (ποια;) από την επένδυσή τους να τα καρπωθούν οι ασφαλισμένοι με τη μορφή υψηλότερης σύνταξης. Ενδεχομένως (!) κάποιες από τις παραπάνω ρυθμίσεις θα μπορούσαν να ισχύσουν και σε άλλους τομείς του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Στον τζόγο τα λεφτά των ασφαλισμένων!
Από λόγια άλλο τίποτα. Τα «θα» πάρα πολλά… Θα προχωρήσουν και σε επενδύσεις, σύμφωνα με τους μύθους του υφυπουργού Π. Τσακλόγλου. Λέει συγκεκριμένα: «Η επενδυτική λειτουργία του Ταμείου θα αναπτυχθεί σε τρεις περιόδους. Το επίπεδο, η δομή και η διαβάθμιση του ρίσκου (πόσο μπορεί να κοστίσει στη χώρα, κύριε υφυπουργέ;) των τοποθετήσεων των αποταμιεύσεων των ασφαλισμένων εναπόκεινται στην απόλυτη ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΚΑ».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ