Μείναμε από εργαζομένους! – Μπόνους 300 ευρώ σε όποιον βρει έναν εργαζόμενο

Μείναμε από εργαζομένους! – Μπόνους 300 ευρώ σε όποιον βρει έναν εργαζόμενο

Καταντά απίστευτο! Οι εργοδότες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες, ψάχνουν με το… φανάρι να βρουν εργαζομένους και δεν βρίσκουν. Μάλιστα, μεγάλη βιομηχανία έφτασε στο σημείο να δίνει 300 ευρώ μπόνους σε όποιον εργαζόμενό της βρει κάποιον που να θέλει να δουλέψει, υπό την προϋπόθεση ότι ύστερα από δοκιμαστική περίοδο έξι εβδομάδων ο εργαζόμενος θα προσληφθεί οριστικά, θα γίνει μόνιμος.

Τόση ανάγκη έχει από εργαζομένους η αγορά εργασίας. Μάλιστα, όλο και πιο πολλοί εργαζόμενοι είναι σε αναζήτηση άλλης δουλειάς (6 στους 10 με βάση πρόσφατη μελέτη της Randstad).

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) για την απασχόληση το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου, ενώ ο δείκτης ανεργίας ακολουθεί πτωτική πορεία, ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας, πέραν του πρωτογενούς τομέα και των δραστηριοτήτων των νοικοκυριών, εμφανίζει αύξηση σε ετήσια βάση κατά 117%, καθώς οι κενές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν σε 12.180 από 5.600.

Ποιοι εργαζόμενοι αναζητούνται…
Από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ προκύπτει ότι υπάρχει έλλειψη σε προγραμματιστές και μηχανικούς, καθώς και σε υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών, εργάτες του κατασκευαστικού κλάδου, πωλητές, τεχνίτες επισιτισμού, εργάτες αποθήκης, φορτοεκφορτωτές, οδηγούς και διανομείς αλλά και σε μάγειρες και αρτοποιούς – ζαχαροπλάστες κ.ά.

Αναβάθμιση δεξιοτήτων!
Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος: Όσο ο κόσμος αλλάζει πιο γρήγορα τόσο μειώνεται ο χρόνος ζωής των δεξιοτήτων και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναβαθμίζουν τις δεξιότητές τους και να επανειδικεύονται σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, ενώ θα πρέπει να μπορούν να προσαρμόζονται σε κάθε αλλαγή.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ