Κτηματολόγιο: Το 2022 συμπληρώνεται το παζλ

Κτηματολόγιο: Το 2022 συμπληρώνεται το παζλ

Το 2022 είναι η χρονιά που ολοκληρώνεται σε όλη την Ελλάδα η συλλογή δηλώσεων, με εξαίρεση την Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία, όπου αναμένεται η διαδικασία να ξεκινήσει στα τέλη του νέου έτους. Είναι όμως και η τελευταία χρονιά των υποθηκοφυλακείων, αφού ήδη έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την ψηφιοποίησή τους.

Έτος ξεκαθαρίσματος

Το έτος που έρχεται είναι το τελευταίο που οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δηλώσουν την περιουσία τους –έστω και με καθυστέρηση– χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο αλλά και η τελευταία χρονιά που μπορούν να κάνουν διόρθωση, ώστε να μη χαρακτηριστούν τα ακίνητά τους «αγνώστου ιδιοκτήτη», με συνέπεια να περιέλθουν στο Δημόσιο.

Τι συμβαίνει στην Κρήτη

Στα Χανιά (στους Δήμους Χανίων, Αποκορώνου, Σφακίων, Καντάνου – Σελίνου, Πλατανιά και Κισσάμου) η συλλογή των δηλώσεων λήγει στις 18 Ιανουαρίου 2022 (και τρεις μήνες αργότερα για τους ιδιοκτήτες που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό). Στο Ηράκλειο (και ειδικότερα για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου) η συλλογή δηλώσεων λήγει στις 22 Ιανουαρίου

Αναρτήσεις σε Έβρο και Αχαΐα

Στον Έβρο, στους Δήμους Διδυμότειχου και Ορεστιάδας, η ανάρτηση λήγει την 21η Φεβρουαρίου, ενώ στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Σουφλίου η ανάρτηση λήγει στις 9 Φεβρουαρίου (και δύο μήνες αργότερα για τους κάτοικους εξωτερικού). Στην Αιγιαλεία Αχαΐας λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2022 (και δύο μήνες αργότερα για τους κάτοικους εξωτερικού).

Σύγχρονες επικοινωνιακές μέθοδοι

Το 2021 οι πολίτες εμπέδωσαν τον ψηφιακό χαρακτήρα του Κτηματολογίου, όχι μόνο στο επίπεδο των πολλών νέων ψηφιακών υπηρεσιών αλλά και στο επίπεδο της επικοινωνίας. Ανανεώθηκε η ιστοσελίδα του και ενδυναμώθηκε η παρουσία του σε εκατοντάδες ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

2022 ευχές

Ευχόμαστε –όπως πέρυσι– σε όλους τους αναγνώστες αλλά και τους συντελεστές του Κτηματολογίου, το 2022 να είναι απαλλαγμένο από… κάθε ιό και να είναι δημιουργικό, με υγεία και προσήλωση στον στόχο της καταγραφής και της προστασίας της ακίνητης περιουσίας. Καλή Κτηματολογική Χρονιά.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ