Δήγμα γραφής του Μ. Κουρή

Δήγμα γραφής του Μ. Κουρή

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


Οι δήμαρχοι που έχουν όραμα δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Ιδού και η απόδειξη: Σε «έξυπνους» θα μετατραπούν 17 δήμοι της χώρας. Στο πλαίσιο διαγωνισμού που θα ξεκινήσει άμεσα, θα υποβάλουν τις προτάσεις τους για το πώς θα εκσυγχρονιστούν τεχνολογικά, με βάση τον οδηγό που έθεσε σε διαβούλευση η Κοινωνία της Πληροφορίας.

♦ Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πάνω από 11.826 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ιταλία απευθείας από την Τουρκία το 2021, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον αντίστοιχο του 2020 (4.191). Οι διακινητές έχουν εγκαινιάσει μια νέα, επικίνδυνη διαδρομή. Μια διαδρομή που, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν φυλάσσεται και στην οποία καιροφυλακτεί ο θάνατος.

♦ Βρήκαν και το οικόπεδο, το οποίο είναι όμορο του Αρείου Πάγου, για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, συνολικής επιφανείας 40.000 τ.μ., όπου θα μετεγκατασταθούν το Πρωτοδικείο Αθηνών και η Εισαγγελία Αθηνών.



Χτυπάει την καμπάνα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Μπρατάκος: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές προϊόντων από τον νέο χρόνο. Και με το δίκιο του τα ψάλλει στην κυβέρνηση: «Η δεκαετής οικονομική κρίση επιβαρύνει όλο και πιο πιεστικά τις ελληνικές επιχειρήσεις, πλήττοντας τη θέση τους τόσο στη διεθνή αγορά όσο και στην εγχώρια»

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ