Καρφώνει τον Σημίτη η Γιάννα!
Πέταξε και ένα καρφί –και τι καρφί…– για τον Κώστα Σημίτη, σε συζήτηση για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και τον αγώνα για την ανεξαρτησία, η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.
Είπε συγκεκριμένα: «Ξέρετε, όταν ο Κώστας Σημίτης μού ζήτησε να αναλάβω την επιτροπή για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ μου είχε συστήσει να λάβω γραπτές εγγυήσεις. Δεν εμπιστεύομαι, μου είχε πει, τους έλληνες πολιτικούς. Δεν τον άκουσα. Πιστεύω πως κανένα τέτοιο συμβόλαιο δεν σε κατοχυρώνει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις όλους τους τρόπους για να συνεργαστείς με τους γύρω σου».
••• Για να μην ξεφεύγει τίποτα από τους αναγνώστες – φίλους του «ΠΑΡΟΝ»… Το γραφείο του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού δεν στεγάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, και μάλιστα αριστερά από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας. Εκεί κατοικοεδρεύει η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Μητσοτάκη, η κυρία Ελένη Σουρανή.
••• «Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, θα ακούει όλους τους πολιτικούς που θα μιλάνε στη Βουλή και μετά θα απαντάει με μια δήλωση που θα κάνει, όντας ο ίδιος εκτός Βουλής», σχολίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός. Τελικά, το να είσαι αρχηγός κόμματος και να μην είσαι κοινοβουλευτικός έχει και ένα… πλεονέκτημα!
••• Όταν έσκασε το πρώτο κύμα της ακρίβειας, η κυβέρνηση, διά των αρμοδίων υπουργών, διαβεβαίωνε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο που θα εκτονωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Φτάσαμε στα τέλη Δεκεμβρίου, η ακρίβεια αντί να υποχωρεί εντείνεται και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να εκτονωθεί πριν από τις αρχές της άνοιξης, και αν. Στην κυβέρνηση βγήκαν από τα σύννεφα της αυταπάτης και ετοιμάζονται για νέο πακέτο μέτρων ανάσχεσης της ακρίβειας και ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων. Κοινώς τρέχουν, χωρίς να ξέρουν κιόλας ότι… θα φτάσουν.
••• Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Δ. Αβραμόπουλος επιθυμούσε διακαώς να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και δη στην εκλογική του περιφέρεια, την Α΄ Αθηνών. Ωστόσο άλλες είναι οι βουλές του Μεγάρου Μαξίμου, που έσπευσε να του… κλείσει όλες τις πόρτες. Ο ίδιος πάντως δίνει μια διαφορετική εκδοχή στα γεγονότα. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του λέει στους συνομιλητές του ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος, ότι με τη θητεία που έχει σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί να τρέχει να… μαζεύει ψήφους! Επισημαίνει όμως ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την πολιτική. Θα παραμείνει… χρυσή εφεδρεία μέχρι τις επόμενες εκλογές!
Το Χάρβαρντ παράγει μελλοντικούς πρωθυπουργούς για τις περισσότερες χώρες του πλανήτη, εκτός της Ρωσίας, της Κίνας και λιγοστών χωρών της Ασίας και της Αφρικής. Ο νέος βούλγαρος πρωθυπουργός, ο Κίριλ Πετκόφ, έχει το… διαβατήριο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Κατά σύμπτωση, από το Χάρβαρντ έχει περάσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γι’ αυτό και ο Πετκόφ πετάει από τη χαρά του που θα τον επισκεφθεί ο πρωθυπουργός. Και οι δύο στο Χάρβαρντ έχουν φοιτήσει…
Αληθεύει ότι ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης, τον οποίο προσέλαβε ο πρωθυπουργός ως υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «παίζει» για υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Αν αναγκασθεί, όπως αφήνει να διαρρεύσει.
Τα γκάλοπ φοβίζουν τον Μητσοτάκη…
Ανησυχία προδίδει η κατηγορία της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για «καιροσκοπισμό», με τον Μητσοτάκη να ισχυρίζεται ότι κινδυνεύει να γίνει τρίτο κόμμα. Προφανώς, θέλει να έχει αντίπαλο τον Τσίπρα. Αυτά πρώτη φορά λέγονται από κόμμα που κυβερνάει.
Απλή, αυτονόητη η εξήγηση: Φοβάται ο Κυριάκος ότι στις εκλογές, όποτε γίνουν, δεν θα έχει ποσοστό που θα οδηγεί σε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αλλά για αυτό δεν φταίει ο Αλέξης. Τα έργα του φταίνε…
Ήδη τα γκάλοπ στέλνουν στο Μαξίμου το… τελεσίγραφο!
Να μη μετανιώσω για κάτι…
Ποιος το λέει; Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. Ξεκαθάρισε συγκεκριμένα: «Πολιτικός δεν πρόκειται να γίνω, είμαι χαρούμενος στη θέση που βρίσκομαι και με αυτά τα οποία κάνω».
Και υπογράμμισε: «Με ενδιαφέρει σε 10 – 20 χρόνια από σήμερα να είμαι υπερήφανος για όσα θα έχω κάνει και να μη μετανιώσω για κάτι. Άλλωστε, η ζωή είναι μαραθώνιος, όχι δρόμος ταχύτητας, και κρινόμαστε πολύ αργότερα απ’ ό,τι πολλοί νομίζουν».
Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ