Βοστόνη – ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις μας;

Βοστόνη – ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις μας;

-Πέρα από τις δημόσιες σχέσεις…

Οι υφυπουργοί Εξωτερικών και Ανάπτυξης Κώστας Φραγκογιάννης και Χρίστος Δήμας βρέθηκαν αρκετές ημέρες στη Βοστόνη, όπου είχαν επαφές με Έλληνες που διαπρέπουν στα σημαντικά πανεπιστήμια της πόλης αλλά και Έλληνες που επίσης έχουν σημαντική παρουσία με start up επιχειρήσεις.

Σε ένα γεμάτο πρόγραμμα, το οποίο είχε οργανώσει ο γενικός πρόξενος στη Βοστόνη Στράτος Ευθυμίου, υπήρξαν συναντήσεις με εξαιρετικούς επιστήμονες και παράγοντες της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Βοστόνης, ελληνικής καταγωγής.

Οι κ. Φραγκογιάννης και Δήμας ακύρωσαν το σκέλος της επίσκεψής τους στο Σαν Φρανσίσκο (λόγω επαφής με κρούσμα κορονοϊού), αλλά το ερώτημα που θέλουμε να θέσουμε είναι σαφές: Πολύ καλές και θετικές οι επαφές σε τέτοια ταξίδια. Μήπως θα πρέπει όμως να υπάρχει και ένα πλαίσιο στόχων και επιδιώξεων; Γιατί, διαφορετικά, τα ταξίδια αυτά υπουργών και υφυπουργών δεν είναι τίποτε περισσότερο από ασκήσεις δημοσίων σχέσεων και ευχολόγια, χωρίς ποτέ να περνάμε στο επόμενο βήμα, τις συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας και την υλοποίησή τους.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ