Τέταρτος βυζαντινός ναός παραδίδεται στο Ισλάμ

Τέταρτος βυζαντινός ναός παραδίδεται στο Ισλάμ

Ένα ακόμη σημαντικό χριστιανικό μνημείο, ο Ιερός Ναός της Αγια-Σοφιάς Αίνου Αδριανούπολης, μετατράπηκε σε τζαμί.

Είναι ο τέταρτος βυζαντινός ναός που παραδίδεται στο Ισλάμ και δείχνει ότι η πολιτική εξισλαμισμού ακόμη και σημαντικών πολιτιστικών μνημείων δεν σταματά στην Αγια-Σοφιά και στη Μονή της Χώρας, αλλά εφαρμόζεται σε κάθε γωνιά της Τουρκίας, ώστε να εξαφανισθούν τα ίχνη της βυζα­ντινής-χριστιανικής παράδοσης και να δοθεί ένα ακόμη μήνυμα «κατάκτησης».

Η Αγια-Σοφιά Αίνου Αδριανούπολης είχε μείνει κλειστή για χρόνια λόγω ζημιών που είχε υποστεί από σεισμούς και μόλις ολοκληρώθηκε η αποκατάστασή της έσπευσε ο εκλεκτός του Ερντογάν, επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς να κάνει τα εγκαίνιά της ως τζαμιού πλέον..

Ας ελπίσουμε ότι το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Εξωτερικών θα προβούν στα αναγκαία διαβήματα, τα οποία ελπίζουμε να είναι πιο αποτελεσματικά από εκείνα που έγιναν για το μεγαλύτερο μνημείο του Βυζαντίου, την Αγια-Σοφιά… Όπου τελικά, παρά τα λόγια τα μεγάλα, εισπράξαμε… μηνύματα συμπαράστασης, ενώ ο κ. Ερντογάν συνεχίζει να απλώνει το χαλάκι της προσευχής, βεβηλώνοντας το Μνημείο του Χριστιανισμού.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ