Ο ΣΥΡΙΖΑ αθωώνει τα δουλεμπορικά σκάφη που στέλνει ο Ερντογάν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αθωώνει τα δουλεμπορικά σκάφη που στέλνει ο Ερντογάν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να ενηλικιωθεί και να πείσει την κοινή γνώμη ότι έχει απαλλαγεί από τις ασθένειες της «παιδικής ηλικίας» του, όσο επιτρέπει σε στελέχη του να τον εκθέτουν.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε δύο ναυάγια σε τουρκικά δουλεμπορικά, που έφτασαν στα Κύθηρα και στη Φολέγανδρο μέσα στις γιορτές, και ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ευθύνεται γιατί δεν χειρίζεται καλά το Μεταναστευτικό.

Είναι τραγικό, μέσα στην αγωνία για άσκηση αντιπολίτευσης, ένα αριστερό – προοδευτικό κόμμα να μην αποδίδει τις ευθύνες εκεί που πρέπει, στο καθεστώς Ερντογάν, που επιτρέπει –εάν δεν είναι το ίδιο που ναυλώνει– τα δουλεμπορικά, και να αναζητεί ευθύνες στην κυβέρνηση. Κατηγορίες οι οποίες, τελικά, δεν αφορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά την ίδια τη χώρα μας. Σε τέτοιες ανακοινώσεις και τέτοιες αντιλήψεις, ενδεχομένως και σε τέτοιους… πληροφοριοδότες βρίσκουν υλικό για να συκοφα­ντούν τη χώρα μας οι κάθε λογής ΜΚΟ αλλά και το ίδιο το τουρκικό καθεστώς…

Και θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι η προσπάθεια του καθεστώτος Ερ­ντογάν να στείλει με μεγαλύτερα σκάφη μετανάστες στην ηπειρωτική ακτή της Ελλάδας και στην Ιταλία είναι αποτέλεσμα και της αποφασιστικής στάσης που έχει κρατήσει η Ελλάδα στο Μεταναστευτικό, εμποδίζοντας την ανεξέλεγκτη άφιξη βαρκών με μετανάστες στα ελληνικά νησιά.

Και, επίσης, η συνειδητοποίηση ότι όποιος φτάνει στα νησιά θα παραμένει στις δομές που έχουν δημιουργηθεί και δεν θα βρίσκει παραθυράκια για να περιφέρεται στην Ομόνοια και να βρίσκει τρόπους ώστε να μετακινηθεί στη Δυτική Ευρώπη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μύρια όσα για να της ασκηθεί κριτική. Είναι λάθος για τον ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγει το Μεταναστευτικό…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ