Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς o οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” από τις 2 Δεκεμβρίου. Το τελευταίο διάστημα ο Μητροπολίτης είχε υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες, και η κατάσταση της υγείας του θεωρούνταν μη αναστρέψιμη.

Μάλιστα θεωρούσαν πως η ζημιά που έχει υποστεί μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι τέτοια, που δύσκολα ο ασθενής Μητροπολίτης θα μπορούσε να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο Μητροπολίτης Κοσμάς είχε αποσωληνωθεί προ ημερών σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο που προβλέπει πως μετά τον έναν μήνα νοσηλείας ο ασθενής πρέπει να υποβάλλεται σε τραχειοστομία, όπως και έγινε.

Αρχικώς βεβαιώθηκε ως θετικός στον κορονοϊό την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζοντας αρχικώς ήπια συμπτώματα και παραμένοντας στην οικία του, ενώ ήταν ανεμβολίαστος.

Με την πάροδο των ημερών ωστόσο η κατάσταση του επιδεινώθηκε, παρουσίασε δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό ενώ παράλληλα ήταν απρόθυμος να νοσηλευθεί.

Τελικώς εισήχθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου και λίγες ώρες αργότερα, ξημερώματα 2ας Δεκεμβρίου, διακομίστηκε διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό».

Υπενθυμίζεται ότι και η αδελφή του Μητροπολίτη Κοσμά έχασε τη ζωή της μετά από νόσηση με κορονοϊο.

H 75χρονη γυναίκα είχε μεταφερθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μια μέρα μετά τον αδελφό της.

Ήταν ανεμβολίαστη και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και διέμενε μαζί με τον Σεβασμιώτατο, στην οικία τους, στο Αγρίνιο.

Αύριο, Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, στις 3 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, με την ακριβή τήρηση όλων των προβλεπόμενων διατάξεων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

 Σύντομο βιογραφικό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr


Σχολιάστε εδώ