Ανοίγει τον φάκελο με τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει τον φάκελο με τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ

Όλα θα έρθουν στο φως, διαμηνύει η Κουμουνδούρου

-Θα διερευνηθεί πού πήγε μέχρι και το τελευταίο ευρώ
-Εξεταστική Επιτροπή όπου προκύψουν στοιχεία

Φάκελο με τα σκάνδαλα –οικονομικής αλλά και θεσμικής φύσεως– της σημερινής κυβέρνησης συντάσσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε αφορούν προμήθειες, αγορές κ.ά., όπου υπάρχουν ενδείξεις αδιαφάνειας και παρανομίας, είτε έχουν να κάνουν με εγκληματικές αστοχίες που στοίχισαν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Με σκοπό, αν και όταν, με την ψήφο του ελληνικού λαού, αναλάβουν ξανά τα ηνία της χώρας, να θέσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία υπ’ όψιν του Κοινοβουλίου, αλλά και τη Δικαιοσύνης και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι (υπαίτιοι) ενώπιον των ευθυνών τους.

Είτε πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα (υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς κ.ά.) είτε για κρατικούς αξιωματούχους, οι οποίοι είχαν άμεση συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων και στη χάραξη της εκάστοτε πολιτικής. Και, φυσικά, όπου κριθεί ότι τα στοιχεία είναι αδιάσειστα η επόμενη κίνηση θα είναι η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Όλα θα έρθουν στο φως, τίποτα δεν πρόκειται να μείνει στο σκοτάδι», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την Κουμουνδούρου. Στελέχη του κόμματος, με τη συνδρομή ειδικών, αργά και μεθοδικά, συγκεντρώνουν στοιχεία από διάφορες υποθέσεις που μελλοντικά μπορούν να στηρίξουν το «κατηγορητήριο». Ψηλά στη λίστα βρίσκεται το ζήτημα της πανδημίας, με την έρευνα να κινείται προς δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη αφορά τις δημόσιες δαπάνες τόσο για την ενίσχυση των πολιτών (εργαζομένων, επιχειρηματιών κ.ά.) όσο και για την προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Κατ’ επανάληψιν, από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει κρούσματα αδιαφάνειας και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας έχει κάνει λόγο για «τσουνάμι» με απευθείας αναθέσεις, κατά παράβαση κανόνων και διαδικασιών.

«Θα διερευνηθεί πού πήγε μέχρι και το τελευταίο ευρώ», διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου. Ένα σκέλος της πανδημίας που θα διερευνήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά πόσο και σε ποιες ακριβώς περιπτώσεις οι αποφάσεις ή η ολιγωρία της κυβέρνησης κόστισε ανθρώπινες ζωές. Με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση με τον θάνατο ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύθηκαν εκτός ΜΕΘ. Και αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε να αυξήσει τον αριθμό και να υπάρχει επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ.

Στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου θα μπουν και ορισμένα ακόμη ζητήματα, μεταξύ αυτών οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου θεωρούν ότι υπάρχουν σημεία αδιαφάνειας και μη τήρηση των κανόνων. Υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε στη Βουλή την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία με το επιχείρημα ότι αυτή δεν καλύπτει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα και παράλληλα εκθέτει τη χώρα σε σοβαρούς κινδύνους.

Προς διερεύνηση θα τεθεί ακόμη μια σειρά αποφάσεων (με οικονομικό κόστος) της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας (Cisco), ενώ πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να επαναφέρει στο δικαστικό προσκήνιο το σκάνδαλο με τη Novartis. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του Αλ. Τσίπρα είναι να βάλει το ζήτημα της διερεύνησης των σκανδάλων της κυβέρνησης στην προμετωπίδα της προεκλογικής ρητορικής του. Κάτι που αναπόφευκτα θα φορτίσει και θα πολώσει έτι περισσότερο το κλίμα τους επόμενους μήνες και μέχρι την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ