Αναζητείται η επόμενη μέρα της χώρας μας…

Αναζητείται η επόμενη μέρα της χώρας μας…

Το κλίμα κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι για πολιτικές αναδιατάξεις και για τον σχηματισμό μιας νέας πολιτικής παράταξης, που θα βγει από την πεπατημένη και θα δώσει ένα νέο όραμα για την έξοδο από την τωρινή κρίση, με τους πολίτες να αναζητούν μια καινούργια αρχή, με πρόσωπα που μπορούν να εγγυηθούν μια νέα εποχή για τη χώρα μας.

Πικρή είναι η αλήθεια… Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, οι δύο κύριες παρατάξεις, που σήμερα τις εκφράζουν η Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, έχουν χρεωθεί ένα «χθες».

Και οι δύο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι και οι δύο «φρέσκοι», εκφράζοντας ο μεν Μητσοτάκης τη Δεξιά, ο δε Τσίπρας την Αριστερά. Και οι δύο έχουν (είχαν) την… ευτυχία (;) να κυβερνήσουν. Και ο μεν Τσίπρας έχει καταγράψει τα «συν» και τα «πλην» του, ο δε Μητσοτάκης τώρα δίνει τις εξετάσεις του ενώπιον του ελληνικού λαού.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένη. Με δυσκολία τα βγάζει πέρα η οικογένεια, τα λουκέτα όλο και αυξάνουν, η ανεργία ανεβαίνει και οι νέες γενιές δεν βλέπουν αύριο.

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί… Δεν φαίνεται φως…

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα αδυνατεί να διαμορφώσει μια πολιτική που θα δώσει το στίγμα μιας καλύτερης μέρας για τη χώρα αλλά και για τη ζωή των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα μια συνάντηση των δύο πρωταγωνιστών, του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λες και είναι εχθροί. Την ώρα που τα σύννεφα από τον γείτονά μας, τον Ταγίπ, πυκνώνουν και ο ελληνικός λαός δεν βλέπει πού να ακουμπήσει, πώς να βγει στη στεριά.

Και μάλιστα όταν η κάθε οικογένεια ζει με τον φόβο του κορονοϊού, που τον έχει απέναντί της. Και κάθε μέρα χάνονται ζωές…

ΥΓ.: Τo γκάλοπ της ALCO κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι για την επόμενη μέρα. Στην ερώτηση «Το 2022 θα είναι για την Ελλάδα καλύτερο ή χειρότερο απ’ ό,τι το 2021;» το 34% απαντά «καλύτερο» και το 41% «χειρότερο». Και στην ερώτηση «Τι είναι αυτό που σας ανησυχεί περισσότερο για το 2022;» το 47% λέει η πανδημία και το 40% τα οικονομικά της οικογένειας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ